• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Na de windmolen kun je nu meedoen met de zonnepanelen

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Wie doun ‘t zelf! Dat is het motto van alle betrokken partijen die dit project mogelijk maken. Met onze eigen Groningse windmolenfabriek en ons lokale energiebedrijf houden we ons geld voor energie in de regio. Daarmee investeren we in de werkgelegenheid en duurzaamheid van Groningen en goedkope energie voor onze economie! 

LET OP: In slechts negen  dagen tijd hebben zich voldoende deelnemers uit de deelnemende postcodegebieden aangemeld voor de 1e Dorpsmolen van de coöperatie Duurzaam Duurswold. Maar jij kunt nog steeds meedoen! Op de informatieavond hebben we aangegeven dat we eventueel verder willen met een zonnedak. Daarom hebben we nu besloten de windmolen uit te breiden met 64 zonnepanelen op het dak van Zandhoeve Holsteins. Dit betekent dat meer mensen zich in kunnen tekenen voor dit project en dat alle deelnemers voor zo'n 2/3e wind- en 1/3e zonne-energie krijgen. Hoe dit precies zit kun je in de IM lezen. 

Leden van energiecoöperatie Duurzaam Duurswold kunnen meedoen met dit project. Voorwaarde is dat ze in een van de onderstaande postcodegebieden wonen of hun onderneming hebben gevestigd en een kleine aansluiting hebben (zie ook veelgestelde vraag nr. 18). Deelnemers worden Molenaars binnen een afzonderlijke opwekcoöperatie die 100% dochter is van Duurzaam Duurswold.

De volgende postcodes kunnen deelnemen: 9621, 9625, 9629, 9626, 9627, 9628, 9635.

Met de Dorpsmolen van E.A.Z. Wind kun je samen investeren en profiteren van lokale windenergie. Het werkt eenvoudig: iedereen die meedoet koopt via NoorderBron één of meerdere  energiedelen voor 330 euro per stuk. Zodra alle energiedelen zijn verkocht, geeft de daarvoor opgerichte opwekcoöperatie akkoord voor de bouw van de Dorpsmolen. Ieder energiedeel levert gemiddeld 250 kWh op per jaar afhankelijk van de hoeveelheid wind en zon. Iedere opgewekte kWh levert 12,25 cent korting op jouw energierekening. Dit wordt jaarlijks verrekend via jouw eigen energiemaatschappij op vertoon van jouw energiedeel.

Stroom die je zelf lokaal opwekt is vrijgesteld van energiebelasting via de regeling “verlaagd tarief”. Je krijgt de energiebelasting terug voor het aantal kWh waarvoor je deelneemt in het project. De energiebelasting voor 2017 is 12,25 cent inclusief BTW. Dankzij deze regeling ontvangen deelnemers van de Dorpsmolen een korting op hun energienota. Met een windaandeel van 250 kWh bespaar je circa 30 euro per jaar per windaandeel. 

Het project functioneert zoals verwacht. De crowdfunders ontvangen rente en aflossing conform de gemaakte afspraken.Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Koos
  Siddeburen

 • Harry en Wupke Nijboer
  Schildwolde

 • EG de Haan
  Schildwolde

 • Curtis
  Schildwolde

 • Gerard
  Hellum

 • Dirk
  Schildwolde


Bekijk alle crowdfunders

Er is €41.250,- opgehaald door 7 deelnemers

€ 41.250 € 41.250

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl