• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Investeer in LED; maak het verschil (10 jaar / 4% rente)

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Iederzon: "Light as a service"

Een duurzame én maatschappelijk verantwoorde investering. Dat is wat Iederzon Nederland biedt met dit LED-project. In opdracht van woningcorporatie Ymere plaatsen wij de komende jaren maar liefst 58.000 LED-armaturen in sociale woongebouwen.

Duurzaam, veilig en comfortabel

Met het plaatsen van deze LED-verlichting in dit project daalt het verbruik met ruim 64.000 kWh, waardoor de huurders op de maandelijkse servicekosten gaan besparen. Daarnaast wordt er in veel gevallen een lichtplan opgesteld dat zorgt voor een vergroot gevoel van veiligheid. Bewegingssensoren zorgen ervoor dat de huurder zich in het donker  natuurlijk en comfortabel door en om het gebouw kan verplaatsen.

Door Iederzon, voor Ymere

Dit project wordt gefinancierd, uitgevoerd en geëxploiteerd door Iederzon. Wij ontzorgen Ymere zo volledig. Door dit project in een zogenoemde ESCo uit te voeren, werkt Ymere op budget neutrale wijze aan het verduurzamen van haar woningbezit én realiseert het een lastenverlichting voor haar huurders. Tegelijkertijd kan Ymere zijn eigen middelen uitgeven aan de kerntaak: het bouwen en onderhouden van betaalbare en comfortabele huurwoningen.

Investeer nu!

Na het eerste succesvol gefinancierde LED-project, bieden wij nu de mogelijkheid om weer te investeren in duurzame verlichting! U heeft nog tot 30 september 2020 om een zichtbaar verschil te maken voor de bewoners van sociale huurwoningen.

Investeren in dit project is al mogelijk vanaf € 250,-. De looptijd van de lening is 10 jaar. De aflossing vindt lineair plaats op basis van tien gelijke termijnen.  De sterke B2 risicoclassificatie komt omdat Ymere garant staat voor de looptijd en inkomsten van het project. Naast de crowd worden de projecten gefinancierd door de Bank Nederlandse Gemeenten en de Gemeente Amsterdam.

Het project functioneert zoals verwacht. De crowdfunders ontvangen rente en aflossing conformd de gemaakte afspraken. Aanbod deelnemers

Dit project kent één investeringstranche. Er geldt een minimale inleg van € 250,- per investeerder. De looptijd van de lening is tien jaar en het rentepercentage is 4% op jaarbasis. De gewenste hoofdsom bedraagt € 75.000,-. De lening wordt afgelost op basis van tien jaarlijkse termijnen van € 7.500,-.

Risico's

De risicoclassificatie komt op B2 omdat de financiering met BNG al helemaal rond is en de ledarmaturen waarvoor nu gecrowdund wordt al geplaatst zijn.

Wij adviseren u het informatiedocument en de risicoparagraaf grondig door te nemen voordat u besluit te investeren in dit project. Daarnaast dient u altijd uw eigen risicoafweging te maken. Investeer nooit met geld dat u heeft geleend of geld dat u binnen de looptijd van dit project weer nodig denkt te hebben.

Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Birgit
  Amsterdam

 • Arjen
  Houten

 • JCZ-Invest
  Putten

 • Marcelkuyper
  Rijswijk

 • Bram
  Ede

 • Pim
  Bennekom


Bekijk alle crowdfunders

Er is €75.000,- opgehaald door 48 deelnemers

€ 75.000 € 75.000

Contact

Stichting Greencrowd
Bakkersweg 10
1852 EE Heiloo

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 06 438 70 777
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl