• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Een project ontwikkelen

U wilt een duurzaam project (laten) ontwikkelen of u heeft al een duurzaam project in exploitatie. Het is uw wens (meer) draagvlak te creëren onder uw primaire stakeholders, door hen een financieel voordeel te laten genieten. U neemt contact met ons op om uw project voor te leggen. Klik hier voor het projectaanvraagformulier van stichting GreencrowdOnze voorwaarden

Wanneer uw project voldoet aan onze voorwaarden voor plaatsing, analyseren wij het project en schrijven wij een informatiememorandum. In overleg met u bepalen wij hoeveel financiering wordt aangevraagd, wat de tranches zijn en wat de maximale inleg voor een financier per project is.

Nadat de financieringsaanvraag is afgerond, bepalen wij samen hoe de garanties richting de financiers worden verstrekt. Dit kan door een garantiefonds te vullen of door zekerheden te stellen.

Als projecteigenaar betaalt u ons plaatsingskosten. Deze bedragen eenmalig € 100,- en daarnaast 3% van de financieringsaanvraag, met een minimum van € 1.500,-. Deze 1.500,- wordt vooraf in rekening gebracht en dient ter dekking van due dilligence, schrijven Informatie Memorandum en plaatsing op deze website.

U kunt ervoor kiezen ook de projectadministratie door Greencrowd te laten verzorgen: het verzamelen en verwerken van investeringsovereenkomsten, het uitsturen van betaallinks, het opstellen van betaalschema's, het nabellen van debiteuren et cetera. Wij brengen € 2,- per crowdfunder, per tranche per jaar voor in rekening wanneer rente en aflossing eens per jaar wordt betaald. Wanneer per kwartaal wordt betaald, bedragen de kosten per crowdfunder per tranche per jaar € 4,- per crowdfunder.Project plaatsing op de site

Uw project wordt op de www.greencrowd.nl geplaatst. Nu moet het onder de aandacht worden gebracht. Wij doen dit door volop in te zetten op sociale media als Twitter, LinkedIn en Facebook. U kunt zelf gebruikmaken van uw website, uw nieuwsbrief en lokale media.

Een project start wanneer de einddatum voor de financiering wordt bereikt en het minimale bedrag is ingelegd. Het kan ook zijn dat het project eerder start doordat het maximale bedrag is ingelegd voor de einddatum. U tekent dan de leningsovereenkomst en wij maken het geld aan u over. Wanneer een project niet start, doordat het minimale bedrag op de einddatum niet is gefinancierd, krijgen de financiers hun geld netjes teruggestort.

U betaalt rente en aflossing conform het overeengekomen schema. Wij keren de bijbehorende bedragen weer uit aan de financiers.