• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Hoe start je een energiecoöperatie?

De lokale-duurzame-energiecoöperatie is hot. Heel hot. De website van HierOpgewekt telt inmiddels 308 initiatieven.

Maar hoe doe je dat nu precies, een energiecoöperatie starten? Bij Greencrowd weten we daar alles van. Niet alleen hoe je hem opricht en wat erbij komt kijken, maar ook hoe je als energiecoöperatie zelf lokale duurzame-energie-projecten kunt ontwikkelen.

Onze directeur Jan Willem Zwang is zelf kwartiermaker geweest om te komen tot de oprichting van de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij AGEM en heeft voor de gemeente Arnhem meegeschreven aan het business plan voor de Rijn en IJssel Energiecoöperatie. Greencrowd is op dit moment in de gemeente Oldebroek bezig met de oprichting van een lokale energiecoöperatie.

Greencrowd werkt ook samen met verschillende lokale energiecoöperaties. Zo helpen we Lingewaard Energie met de ontwikkeling van hun drijvend zonnepark op een gietwaterbassin, hebben we BENG! geholpen bij de ontwikkeling van een grondgebonden zonnepark op de grond van het waterschap en hebben we voor Peel Energie € 50.000,- opgehaald voor de financiering van zonnepanelen via ons eigen crowdfundingplatform.

Greencrowd heeft voor drie duurzame, grote(re) energiebedrijven ook meegewerkt aan de ontwikkeling van enkele postcoderoosprojecten en de juridische en fiscale structuur.

Greencrowd heeft zelf een propositie ontwikkeld waarbij investeren via de postcoderoos en financieren via crowdfunding wordt gecombineerd. Dankzij deze combinatie betalen leden van de energiecoöperatie een lagere prijs voor hun zonnepaneel en kunnen mensen die wél in de postcoderoos wonen maar niet willen overstappen naar een ander energiebedrijf toch meeprofiteren van het zonne-energieproject.

Kortom: op het gebied van lokale, duurzame-energiecoöperaties is Greencrowd van alle markten thuis, zowel voor de oprichting als voor de ontwikkeling en financiering van energieprojecten.

Wilt u meer weten of onze hulp inschakelen?

 

Neem contact met ons op

Bekijk alle projecten

Contact

Stichting Greencrowd
Bakkersweg 10
1852 EE Heiloo

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 06 438 70 777
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl