• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Help Dorine, Elise en Sanne hun droom te verwezenlijken

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

De leerlingen Dorine, Elise en Sanne van Basisschool De Springplank in Rhenen hebben in het voorjaar van 2014 de tweede prijs gewonnen bij de duurzaamheidswedstrijd van het Wetenschapsknooppunt in Wageningen. Dát is de aftrap geweest van onze droom: een energieneutraal schoolgebouw.

Inmiddels is al veel gerealiseerd. In het nieuwe gebouw is bewust gekozen voor verschillende duurzaamheidsimpulsen, zoals energiezuinige LED verlichting gecombineerd met bewegingssensoren. Daarnaast is het hele gebouw voorzien van vloerverwarming. Toch hebben alle leerlingen, de ouders en de leerkrachten nog één wens: zonnepanelen op het grote, platte én zonnige dak van de school. Zodat we samen zorg kunnen dragen voor het behoud van onze kostbare aarde!

Met meer dan 100 zonnepanelen, samen goed voor een verwachte energieproductie van ruim 26.000 kWh per jaar, verwacht de school heel dichtbij haar droom te kunnen komen. De investering van € 40.000 kan natuurlijk niet voldaan worden uit de onderwijsgelden van de Rijksoverheid, want dit zou ten koste gaan van goed onderwijs aan de leerlingen van De Springplank. Daarom heeft het schoolbestuur € 30.000 ter beschikking gesteld. De resterende tienduizend euro hopen we met uw donaties bijeen te krijgen!

De eerste € 750 hebben we aan Dorine, Elise en Sanne te danken! De volgende aan u? Namens alle leerlingen, ouders en leerkrachten: DANK U WEL!Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Robby
  Eindhoven

 • Anoniem

 • Rob
  Deventer

 • Maurice
  Eindhoven

 • Greenspread
  Woudenberg

 • Hansr
  Gouda


Bekijk alle crowdfunders