• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Financiering van een zonnepark: looptijd 10 jaar, 4% rente op jaarbasis, aflossing per kwartaal

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

De energiecoöperatie Zonnedorpen is een initiatief van de verenigingen van Dorpsbelangen in de dorpen Garsthuizen, Godlinze, Leermens, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk. Deze dorpen liggen midden in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen. Op 10 september 2015 is de coöperatie opgericht. Daarna is het 5 koppig bestuur enthousiast begonnen met het maken van een projectplan. Dit plan moet leiden tot een zonnepark met 1.528 zonnepanelen in het dorp ’t Zandt, in de Gemeente Loppersum. De bedoeling is dat iedereen die in eerder genoemde dorpen woont energie kan afnemen van dit park. Bijzonder bij de opzet van de energiecoöperatie Zonnedorpen is dat afnemers niet verplicht zijn om te investeren in het park. Achterliggende gedachte hierbij is dat IEDEREEN energie af kan nemen. Dus ook mensen met een kleine beurs.

Daarom is het bestuur van de energiecoöperatie Zonnedorpen op zoek naar externe financiering.

Stand van zaken

  • De vergunningen zijn verleend.
  • De bouw is begonnen.
  • Opening zonnepark ’t Zandt op 14 april 2018 door Freek de Jonge.

Volg de ontwikkelingen van het project op www.zonnedorpen.nl

Het project functioneert zoals verwacht. De crowdfunders ontvangen rente en aflossing conform de gemaakte afspraken. Meest recente deelnemers die het project steunen

Bekijk alle crowdfunders

Er is €0,- opgehaald door 0 deelnemer

€ 0 € 185.000

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl