• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Investeren voor postcodes 9738, 9742, 9743, 9745, 9746, 9747, 9831, 9832. Doneren kan iedereen.

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

*** Update: vanwege een aantal vertragende factoren hebben wij, Paddepoel Energiek en Grunneger Power, besloten de bouw van de windmolens uit te stellen. We gaan wel verder! We werken aan een flexibeler economisch model met bijpassende financieringsvormen. Dat maakt meedoen voor iedereen aantrekkelijker. Meer informatie over het opschorten van de crowdfunding en de vertragende factoren vind je op de website van Paddepoel Energiek en Grunneger Power

 

Wat dit voor jou betekent?
Het project wordt opgeschort tot een nieuwe regeling is uitgewerkt. Iedereen die een of meerdere wijkwinddelen heeft gereserveerd, kan die reservering gerust laten staan. Uiteraard heb je het recht om later alsnog van een nieuw aanbod gebruik te maken. Een oproep om de winddelen te betalen komt later, als alles rond is. De donateurs krijgen hun geld terug en kunnen in de nieuwe situatie opnieuw doneren of overgaan tot een andere manier van financiering, afhankelijk van het te kiezen model. Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en support tot dusver en we hopen dat jullie ook in de nieuwe ronde weer meedoen om de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis tot een succes te maken! ***

 

Word molenaar van een kleine wijkwindmolen

Wie doun ‘t zelf! Samen met andere bewoners uit de eigen omgeving plaatsen we een tweetal kleine windmolens met houten wieken nabij de Dorkwerdersluis. Op die manier kunnen mensen voor wie een eigen windmolen of zonnepanelen te duur zijn of die zelf geen geschikte locatie hebben ook investeren in eigen groene energie en besparen op de energierekening.

Als bewoner uit de postcode 9738, 9831, 9742, 9743, 9745, 9746 en 9747 kunt u meedoen. Voorwaarde is wel dat u een eigen energierekening heeft en dat u niet meer stroom opwekt met uw wijkwinddelen dan dat u gebruikt. Wij raden u daarom aan om voor maximaal 85% van uw stroomverbruik mee te doen. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met Grunneger Power ([email protected]) of Paddepoel Energiek ([email protected]).

Iedereen die de wijkwindmolens een warm hart toedraagt, kan ook een donatie doen. Ook als u niet in bovengenoemde postcodes woont, kunt u zo helpen de wijkwindmolens te realiseren. Door te doneren wordt u ‘Vriend van de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis’. Wij zijn ontzettend blij met uw bijdrage! Mocht het streefbedrag niet gehaald worden, dan ontvangt u uw donatie retour. Aanbod crowdfunders

Wanneer u meedoet, koopt u één of meerdere wijkwinddelen. We zetten de belangrijkste cijfers voor u op een rij:

 • Eenmalige inleg per wijkwinddeel: € 350,-
 • Opbrengst per jaar per wijkwinddeel*: 230 kWh = € 29,-
 • Totale opbrengst na 15 jaar*: € 435,-
 • CO2-besparing: 120 kg per zonnepaneel per jaar

*gebaseerd op het tarief Energiebelasting 2018 ( = € 0,126 per kWh).

Omdat de korting op de energiebelasting door de Regeling Verlaagd Tarief alleen wordt toegepast op de eerste schijf, kunt u maximaal 10.000 kWh benutten. Een certificaat levert ongeveer 230 kWh per jaar op. Wij adviseren u om maximaal 80% van uw huidige elektriciteitsverbruik aan certificaten aan te schaffen.

Risico's

Voor de risico's in dit project verwijzen wij u naar het informatiememorandum. De risicoclassificatie is bepaald op C. Dit houdt in dat er een gemiddeld risico is voor deze investering.

Deelname in een postcoderoosproject betekent dat u geld inlegt in een cooperatie. Deze inleg kwalificeert als eigen vermogen. U loopt dus het risico uw inleg volledig kwijt te raken. De cooperatie waarin u participeert, is een cooperatie met uitgesloten aansprakelijkheid. Dit houdt in dat u in principe nooit meer kwijt kunt raken dan uw inleg tenzij u als leden van de cooperatie met zijn allen besluit om meer geld in te leggen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Rogier
  Grenoble

 • Luuk
  Groningen

 • Carel
  Groningen

 • Anke
  Groningen

 • Hilda
  Groningen

 • Peter
  Nieuwendijk


Bekijk alle crowdfunders