• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Doneer om een nieuwe groene generatie neer te zetten!

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Help mee om de kinderen in Houten op de leukste manier te leren over duurzaamheid. Educatief pakket Solly wordt momenteel uitgerold in Nederland. De doelstelling van deze eerste lokale crowdfundingsactie is alle basisscholen in gemeente Houten op leenbasis te voorzien van het educatief pakket Solly. Het duurzaamheidsfonds Houten heeft de helft van het bedrag toegezegd! Help ons om de rest bij elkaar te krijgen om zo de kinderen in Houten een leuke, duurzame start te kunnen geven.

Wat is het educatief pakket Solly?
Het educatief pakket Solly is de leukste manier om kinderen te leren over natuur, techniek en
duurzaamheid. Het is een volledig lespakket voor het basisonderwijs, dat kinderen op een actieve manier de juiste kennis en betrokkenheid mee geeft om de basis te leggen voor energiebewustzijn.  Het bestaat uit speelrobots, digitale accounts, educatieve game, lesmaterialen en een doorlopend verhaal.Solly en Letty

Ontmoet Solly

 

 

Dit is Solly. Solly vormt de basis van het lespakket. Hij komt aan energie net zoals wij, door te eten. Solly eet zonnestralen met de zonnepanelen in zijn mond. Solly vertelt direct met de lampjes aan de zijkant hoe goed hij dat doet. Daardoor kunnen kinderen zelf actief op onderzoek uit gaan naar de beste locatie en positie om zonne-energie op te wekken.

Ontmoet Letty

 

 

Letty kan de energie die Solly opvangt gebruiken om alle kleuren licht te maken. Met de knopjes kunnen kinderen alle kleuren van de regenboog maken met de drie basiskleuren (rood, groen en blauw). De energie kan worden doorgegeven met de flow-kabel, deze kabel geeft direct met lampjes aan hoeveel energie er doorheen stroomt. Zo wordt inzichtelijk gemaakt hoe de stroom ‘stroomt’. Ook kan de energie worden opgeslagen in Solly’s batterij-buik. Hiermee wordt de eerste basis gelegd voor energiebewustzijn. Zie het filmpje hieronder voor de uitleg van het basissysteem.

Nog meer robots

Omdat de robots allemaal op elkaar kunnen worden aangesloten ontstaat een groeiend systeem waarmee kinderen zelf kunnen experimenteren en ontdekken met het systeem. Het systeem is potentieel uit te breiden met allerlei robots waaronder wind-energie en spierkracht.

 

 


 

Digitale wereld

Solly onthoudt hoeveel energie hij opwekt op welk tijdstip. Via de digitale Solly-kinder-accounts kunnen kinderen zelf inzien hoe dit gegaan is. Daarnaast kunnen ze zelf punten verdienen aan de hand van de energie die is opgewekt met de Solly robot. Ook kunnen ze via de accounts op andere manieren punten verdienen zoals door het maken van opdrachten.


 


De educatieve game

De digitale punten die kinderen verdienen zijn niet alleen leuk omdat ze een competitie element brengen, maar ze kunnen ook gebruikt worden om speciale objecten aan te schaffen in de educatieve game.
In de game gaan kinderen met de hele klas samen een dorre planeet tot leven wekken en daar een duurzame maatschappij opbouwen.

Lesmaterialen

De lesmaterialen en documentatie voor de leerkracht zorgen ervoor dat elke leerkracht op de leukste manier de meest motiverende les natuur, techniek en duurzaamheid kan geven.

Verhaal

Het verhaal zorgt er voor dat alle onderdelen van het systeem naadloos aan elkaar worden verbonden en is de rode draad door de lessen, maar gaat ook in de game verder.


Het volledige pakket is kerndoeldekkend (N&T) en met doorlopende leerlijn voor groep 3 t/m 8.

Waarom Solly?

“Na de lessen met Solly zagen de kinderen ook overal de zonnepanelen op de daken, ze zijn er echt mee bezig.”

Dorian van der Bruggen, leerkracht groep 3 - basisschool de Beemd, Schijndel - na de pilot test

Campagne

Met de campagne Solly in Houten wordt het mogelijk gemaakt om het educatief pakket Solly aan alle scholen in Houten aan te bieden. Hiervoor wordt samengewerkt met het lokale duurzaamheidsfonds, Groen Zonnig Houten en het lokale centrum voor natuur- en milieueducatie.

Er wordt bij deze actie gemikt op het aanbieden van een drietal pakketten aan het centrum voor natuur- en milieueducatie in Houten. Deze worden dan vanuit het centrum kosteloos aan alle scholen in Houten aangeboden in periodes van 3 weken.

Pakket en rewards

Wat zit er in het pakket?

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Wilko
  Houten

 • Zwan
  Leeuwarden

 • Rob
  Amsterdam


 • Aalsmeer


 • Gabby
  Houten


Bekijk alle crowdfunders

Er is €8.895,- opgehaald door 0 deelnemer

€ 8.895 € 8.895

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl