• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

1.250 zonnecertificaten van € 300,-

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Inwoners van Lutten hebben de handen in een geslagen om een Zonnepark voor het dorp te realiseren en exploiteren. Hiervoor hebben ze in 2018 de coöperatieve vereniging Lutten Levert u.a. opgericht en hebben ze in eigen beheer de eerste aanzet gegeven voor het ontwikkelen van een eerste opwekinstallatie. Wat begon met het idee om een klein zonnepark als postcoderoos te ontwikkelen is nu uitgegroeid tot een volwaardig zonnepark voor en door inwoners van Lutten welke onder de SDE+ subsidie en gedeeltelijk onder de postcoderoosregeling zal worden geëxploiteerd. Hierdoor kunnen leden van Lutten Levert voor 100% eigenaar worden van het zonnepark met co-financiering vanuit het Energiefonds Overijssel. Dankzij de inspanningen van het bestuur en leden zijn er op de voorlichtingsavonden voldoende inwoners enthousiast gemaakt om de crowdfunding van start te laten gaan via het platform van Greencrowd.

Op het perceel achter bedrijfsterrein van Jarola BV in Lutten komt het zonnepark van de coöperatie en haar leden. Op het definitieve ontwerp werd op 14 maart 2019 de omgevingsvergunning verkregen van Gemeente Hardenberg. Na het verkrijgen van de vergunning is SDE+ subsidie aangevraagd in de zogenaamde voorjaarsronde 2018. Inmiddels is er voor het zonnepark een SDE+ subsidiebeschikking toegekend en heeft het Energiefonds Overijssel een positief oordeel gegeven over de beoogde financiering en exploitatie model.

Het project functioneert zoals verwacht. De crowdfunders ontvangen rente en aflossing conformd de gemaakte afspraken. Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Monique
  Lutten

 • de Gasschoeve
  Collendoorn

 • Truus
  Lutten

 • Berto
  Lutten

 • Romke
  Oud Lutten

 • Geert
  Lutten


Bekijk alle crowdfunders

Er is €375.000,- opgehaald door 89 deelnemers

€ 375.000 € 375.000

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl