• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

5, 10 of 15 jaar looptijd met lineaire aflossing

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Uw lening voor Zonnepark De Groene Weuste BV

Doelstelling van de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter is om de Wierdense gemeenschap te laten profiteren van ons zonnepark. Daarom willen wij inwoners van de gemeente Wierden in de gelegenheid stellen om te participeren met een aantrekkelijke rentevergoeding.

Het park wordt voor 85% gefinancierd door de bank en voor 15% door investeringsmaatschappij Sunwatt BV. Met Sunwatt is afgesproken dat circa de helft van hun aandeel na de bouw mag worden aangeboden voor crowdfunding.

Wij zijn zeer gelukkig met deze constructie. Sunwatt maakt het met risicodragend kapitaal mogelijk om het park te realiseren en biedt u de mogelijkheid om op een later moment te participeren.

Het voordeel hiervan is dat u kunt instappen als het park gebouwd is. Er is dan geen sprake meer van bouwrisico’s en we hebben de zekerheid dat er stroom wordt geproduceerd.

Het is voor de stichting comfortabel dat we voor de financiering van het zonnepark niet afhankelijk zijn van crowdfunding. Toch willen wij u graag de mogelijkheid bieden om deel te nemen zodat u ook kunt profiteren van de opbrengsten van de Wierdense groene stroom.

We hebben gekozen voor het lage instapbedrag van 450 euro om zoveel mogelijk inwoners in de gelegenheid te stellen om mee te doen.

Voor de crowdfunding is circa € 300.000 beschikbaar. U kunt ons geld lenen met 3 verschillende looptijden, te weten 5, 10 en 15 jaar. Voor elke looptijd kennen we een maximum doelbedrag van circa € 100.000.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om een bedrag te storten op naam van uw (klein)kinderen.

Hoe is het geregeld?

Voor de uitvoering maken wij gebruik van de diensten van Greencrowd.

Greencrowd is een crowdfundingsplatform dat zich heeft gespecialiseerd in duurzame projecten.

Wij hebben ons project bij hen ondergebracht omdat zij ons het vertrouwen geven dat zij de crowdfunding op zorgvuldige en klantvriendelijke manier verzorgen.

Ook vinden we het belangrijk dat Greencrowd onder toezicht staat van de AFM en zo aan zorgvuldigheidseisen moet voldoen.

Vanaf 6 juli komt u via een link op de afgeschermde site van Greencrowd. Hier vindt u de projectomschrijving van het zonnepark en alle relevante informatie. De toegang is uitsluitend beschikbaar voor bewoners van de gemeente Wierden. Alleen zij kunnen participeren.

U kunt meedoen voor het instapbedrag van € 450 of een veelvoud hiervan. Als u meer dan € 450 inlegt zult u enkele vragen moeten beantwoorden. Dit is een eis van de AFM. Zij wil namelijk voorkomen dat mensen onverantwoorde verplichtingen aangaan.  

Het project functioneert zoals verwacht. De crowdfunders ontvangen rente en aflossing conform de gemaakte afspraken.Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Rich
  Wierden

 • Alfons
  Wierden

 • Demi
  Wierden

 • Frathelon Holding B.V.
  Wierden

 • Gerard
  Wierden

 • Gea
  Wierden


Bekijk alle crowdfunders

Er is €302.000,- opgehaald door 53 deelnemers

€ 302.000 € 302.000

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl