• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Crowdfunding van zonnepanelen op het dak van het Montessori College Arnhem

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Energie lijkt in oneindige hoeveelheden voorhanden. Dat is natuurlijk niet zo: de voorraden kolen en olie zijn wel degelijk eindig. Bovendien is het gebruik van fossiele brandstoffen schadelijk voor het milieu. Door het installeren van zonnepanelen willen wij van het Montessori College in Arnhem (MCA) een start maken met het verduurzamen van de school. We hebben ruimte voor 25 panelen op een zonnig stuk dak van de school. Hiermee kunnen wij jaarlijks meer dan 5.000 kWh produceren!Educatief en speels

Wij van het Montessori College willen onze leerlingen ook bewust maken van het feit dat energie eindig is. Kunstenaar en oud Montessori-leerling Kodjo Kouwenhoven heeft daarom een lamp en oplaadpunt voor mobiele telefoons ontworpen. De lamp komt te hangen in een donker hoekje van de school dat nu veel gebruikt wordt als hangplek. Het licht van de lamp en de oplaadfunctie voor telefoons maakt dat de leerlingen zich hier nog meer thuis gaan voelen. Een kleurrijk, educatief en speels object dus, deze lamp.

 

Investeer nu € 100,- in de zonnepanelen

De leerlingen van MCA zijn zelf al druk bezig geweest met het verduurzamen van hun school. Door het verkopen van duurzaamheidsarmbandjes met de tekst “MCA gaat groen. Ik zeg: DOEN!” is er een startkapitaal in kas. De gemeente Arnhem verdubbelt de opbrengst en Green Spread, de leverancier van de zonnepanelen, draagt ook een fors deel bij. Ook Liander en de provincie Gelderland doen mee. Helaas kunnen we daarmee nog niet het hele project financieren. Daarom starten wij in samenwerking met Greencrowd dit crowdfundingproject. Wij willen daarmee genoeg geld ophalen om de 25 panelen op ons dak te plaatsen en een forse besparing op onze energiekosten te realiseren! We streven ernaar € 20.000,- op te halen.

Vanaf 22 november staat ook een investeringstranche open. Iedereen kan € 100,- uitlenen en ontvangt voor een periode van 5 jaar ieder jaar € 25,- terug. Dit komt overeen met een gemiddeld rendement van 8% op je inleg. In totaal ontvang je dus 5 x € 25,- = € 125,- terug op je inleg van € 100,-. Meer informatie over investeren in dit project vindt u in het informatiememorandum.

Een alternatieve optie is dat je geen aflossing terugkrijgt, maar vijf jaar lang lid wordt van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie. Mocht je van deze optie gebruik willen maken, doorloop dan gewoon het online investeringsproces en stuur vervolgens even een mailtje naar [email protected]!

 

UPDATE - 17 januari 2014

Inmiddels zijn de investeringstranches voor dit project gesloten, omdat er voldoende participanten zijn om de benodigde provinciale crowdfundingssubsidie aan te vragen. Wanneer deze subsidie wordt gegund, is het project rond en zullen spoedig betaallinks worden gestuurd naar de participanten van wie de investeringsovereenkomst is goedgekeurd.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • G.
  Veghel

 • Paul j.
  Arnhem

 • Jeroen
  Amsterdam

 • Albert
  Wageningen

 • Haike
  Arnhem

 • Littlethirst
  Rotterdam


Bekijk alle crowdfunders