• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Crowdfunding van een zon-PV-installatie op het dak van de brandweerkazerne in Ochten

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Crowdfunding van het project 'Zonnepanelen Brandweerkazerne Ochten'  biedt u de mogelijkheid nagenoeg risicoloos te investeren in duurzaamheid, waarbij uw rendement tot een flinke hoogte kan stijgen als de zon volop schijnt. U kunt een bedrag van minimaal € 10,- en maximaal € 13.000,- uitlenen voor een periode van acht jaar. Leningen worden annuïtair afgelost en u ontvangt jaarlijks minimaal 2,5% rente over de restschuld. De exacte hoogte van de rente is afhankelijk van de hoeveelheid stroom die de panelen opwekken. Grote kans op hogere rente

Wanneer de zonnepanelen conform verwachting presteren, dan loopt de rente over de restschuld reeds op tot 3,5% in jaar 1 en 11,3% in jaar 8. Wanneer het aantal zonuren bovengemiddeld is, dan kan de rente zelfs 4,3% in jaar 1 en maar liefst 18,5% in jaar 8 bedragen. Kortom: zonnig weer is goed voor uw portemonnee, wanneer u investeert.

Het systeem

Op het platte dak van deze brandweerkazerne worden begin mei 56 panelen van 250 Wp vermogen geïnstalleerd. Het totale systeem levert jaarlijks ongeveer 12.600 kWh op en dat komt overeen met een jaarlijkse CO₂-reductie van bijna 6 ton. De installatie wordt in eerste instantie aangeschaft en geëxploiteerd door Green Spread. Via stichting Greencrowd wordt nu werk gemaakt van de herfinanciering. Meer informatie vindt u in het memorandum dat u rechts op deze pagina kunt downloaden.

Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
  • Alex
    Arrecife, Las Palmas, Spanje

  • Anoniem
    Noordwijk

  • Koen
    Utrecht


Bekijk alle crowdfunders