• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Crowdfunding van zonnepanelen op het dak van De Achtbaan in Tiel

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Het Greencrowd-project “Zonnepanelen Basisschool De Achtbaan” heeft als doel het PV-systeem op het dak van deze school uit Tiel deels te herfinancieren. In mei 2013 is dit PV-systeem (34 panelen, 8,5 kWp) opgeleverd op de nieuwbouwlocatie van De Achtbaan, aan de Kievitstraat in Tiel.

De school heeft de investering niet zelf gedaan; daar is Green Spread uit Arnhem verantwoordelijk voor. Dit bedrijf exploiteert het systeem gedurende 15 jaar. Zij rekent in die periode per kWh af met de school. Daarna wordt het eigendom van de installatie kosteloos overgedragen aan de school.Investeringskenmerken

Wie in dit Greencrowd-project investeert, leent zijn geld voor een periode van 8 jaar uit aan Green Spread. De lening wordt annuïtair afgelost; crowdfunders krijgen dus jaarlijks naast rente ook een deel van hun inleg retour. De bijbehorende rente is 4% per jaar. Dit betreft de gemiddelde rente over de restschuld; er wordt immers geen rente betaald over het reeds afgeloste deel van de lening. De totale financieringsbehoefte is € 4.000,-.

Risico's

De risico’s voor crowdfunders zijn beperkt. De business case die hoort bij de exploitatie door Green Spread is gezond (de inkomsten uit het systeem zijn groter dan de aflosverplichtingen in de richting van crowdfunders), terwijl de gevraagde financiering zeer klein is in vergelijking met de kredietlemiet van Green Spread. Bovendien bestaat het zonnepanelensysteem uit betrouwbare componenten met prima garanties.

Bekijk het informatiememoradum om alle details over dit project te lezen.

Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Hans
  Amsterdam

 • Blue Bear BV
  Nijmegen

 • Lk
  Uitgeest

 • Bernd
  Berkel-Enschot


Bekijk alle crowdfunders