• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Crowdfunding van zonnepanelen op het dak van drie basisscholen in Opheusden

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Green Spread gaat drie basisscholen in Opheusden (gemeente Neder-Betuwe) voorzien van zonnepanelen. Medewerkers, ouders van leerlingen, omwonenen en anderen krijgen de kans om als crowdfunder mee te profiteren van het financiële rendement dat deze zonne-energie-systemen bieden. Green Spread ontwikkelt en exploiteert de systemen gedurende een periode van vijf jaar, waarna het eigendom wordt overgedragen aan de scholen.

Crowdfunders lenen hun geld uit voor een periode van 5 jaar en ontvangen jaarlijks 5% rente over de gemiddelde restschuld. De lening wordt annuïtair afgelost. Dit betekent dat investeerders jaarlijks niet alleen rente, maar ook een deel van hun inleg retour krijgen.De systemen

Het gaat hier om de volgende basisscholen:

 • Eben-Haëzerschool, locatie Lindelaan 15 (118 panelen)
 • Eben-Haëzerschool, locatie Lindelaan 20a (34 panelen)
 • Rehobothschool, locatie Patrijsstraat 1a (118 panelen)

De systemen hebben gezamenlijk een vermogen van 67,5 kW. De verwachte jaarlijkse stroomopbrengst is 60.750 kWh, genoeg om in de behoefte van circa 17 huishoudens te kunnen voorzien.

Om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de totstandkoming van de zonnepaneleninstallaties, is de inleg per crowdfunder gemaximaliseerd op € 750,-. Gehoopt wordt op deelname van ten minste vijftig crowdfunders, zodat een participatiesubsidie bij de provincie Gelderland kan worden aangevraagd.  

Meer informatie en proces

Meer informatie over dit project treft u aan in het informatiememorandum.

Als crowdfunder betaalt u pas zodra het volledige streefbedrag voor dit project bijeen is gebracht en er duidelijkheid is over de genoemde subsidie (de aanvraag hiervoor kan pas in behandeling worden wanneer ten minste vijftig crowdfunders zich aan het project hebben verbonden). In de tussentijd vragen wij u wel de automatisch gegenereerde investeringsovereenkomst te ondertekenen en naar ons terug te sturen. 

Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Claudius
  Nijmegen

 • Marcel
  Alphen aan den Rijn

 • Jacco
  Ter Apel

 • M
  Delft

 • J
  Lunteren

 • Hariëtte
  Opheusden


Bekijk alle crowdfunders