• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Crowdfunding van een waterkrachtcentrale in Tsjechië

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Het Greencrowd-project “Waterkrachtcentrale Kratochvil” heeft als doel geld op te halen voor de waterkrachtcentrale op het terrein van camping-pension Kratochvil in Tsjechië. De Nederlandse eigenaren van dit vakantieverblijf in de streek Zuid-Moravië zijn medio 2012 gestart met de bouw van een waterkrachtcentrale. De centrale bestaat uit een groot schoepenrad dat 60 huishoudens in de omgeving zal voorzien van elektriciteit. Er is nog € 80.000,- nodig voor de voltooiing van de centrale. Investeerders kunnen een zeer gunstig rendement verwachten: 6% bij een looptijd van 5 jaar, of 8% bij een looptijd van 8 jaar. De leningen worden annuïtair afgelost.Gratis overnachtingen bij donaties

Om het project extra aantrekkelijk te maken, kunnen crowdfunders profiteren van een voordelig verblijf op de pittoreske camping dan wel in het pension Kratochvil. Voor iedere € 50,- die crowdfunders doneren, krijgen zij een gratis overnachting op de camping. Voor iedere € 100,- die crowdfunders doneren, krijgen zij een gratis overnachting in het pension.

Daarnaast geldt: crowdfunders krijgen één week gratis overnachting in het pension bij een investering van € 5.000,- of meer. Dit aanbod geldt ook met terugwerkende kracht voor reeds gedane investeringen.

Projectdetails

Wie niet doneert, maar investeert, zet zijn of haar geld vast voor een periode van 5 of 8 jaar. De lening wordt annuïtair afgelost en de crowdfunders ontvangen een gemiddelde jaarlijkse rente van 6% (5 jaar) of 8% (8 jaar) over de restschuld. Investeerders betalen in tegenstelling tot donateurs pas op het moment dat het totaalbedrag is ingelegd. In het informatiememorandum staan deze en andere projectdetails beschreven.

Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Jw
  Woudenberg

 • Koen
  Utrecht

 • Bert Doesburg
  Hoofddorp

 • RuudWoodwing BV
  Rijswijk NB

 • Lk
  Uitgeest

 • Bart
  Den Haag


Bekijk alle crowdfunders