• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Retrofitten van 250 eerste generatie laadpalen door Chargepoint Europe

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Chargepoint Europe B.V. heeft van EVnetNL de opdracht gekregen om voor het einde van dit jaar minimaal 250 oplaadpalen van de eerste generatie te retrofitten naar slimme, snelle laadpalen om hiermee uitgerust te zijn voor de nabije toekomst.

De investering in dit project bedraagt enkele honderdduizenden euro’s en wordt gedragen door stichting EVnetNL. Chargepoint Europe B.V. is de aannemer en wordt wekelijks betaald op basis van het aantal aangepaste laadpalen in die week.

Chargepoint Europe B.V. moet een groot deel van de investering voorfinancieren, zoals de aanschaf van de materialen en de uitvoering van het werk. Daarom wil zij een klein gedeelte van de totale projectsom financieren door gebruik te maken van crowdfunding.

Dankzij de strakke planning op het project is de doorlooptijd met zes maanden beperkt en de gewenste financiering bedraagt slechts € 125.000,- voor een periode van zes maanden.Aanbod crowdfunders

Het project kent twee investeringstranches.

 • Er geldt een minimale inleg van € 50,- en een maximale inleg van € 4.950,- per investeerder in tranche A. De rente in tranche A is 5% op jaarbasis en de rente wordt maandelijks uitgekeerd.
 • In tranche B geldt een minimale inleg van € 5.000,- en de maximale inleg is € 80.000,- per crowdfunder die vanuit privé investeert. Crowdfunders die vanuit een rechtspersoon investeren, kunnen een hogere inleg hanteren. Ook hier wordt de rente maandelijks uitgekeerd en de rente bedraagt in tranche B 6% op jaarbasis.
 • Crowdfunders die minimaal € 250,- inleggen én een driejarig contract afsluiten bij Qurrent, krijgen van Qurrent € 100,- op hun inleg retour via hun eerste jaarnota. Hun rendement kan daardoor oplopen tot wel 13,5%.
Risico's

Wie geld uitleent, ziet zich geconfronteerd met het risico dat de lening niet wordt terugbetaald, ondanks het feit dat iedere crowdfunder een investeringsovereenkomst aangaat waarin de betaalverplichtingen door de leningnemer aan de crowdfunders helder staan verwoord.

Stichting Greencrowd maakt zich sterk voor het zoveel als mogelijk inperken van deze risico’s. Sterker nog: Greencrowd streeft naar nagenoeg risicoloze investeringen voor crowdfunders. In deze paragraaf wordt toegelicht op welke wijze zekerheid voor crowdfunders wordt gewaarborgd binnen dit project.

Greencrowd maakt de mate van risico voor crowdfunders inzichtelijk aan de hand van een (in 2015 vernieuwd) model.  Diverse projectkenmerken leveren punten op, waarbij de som der punten de rating bepaalt. Des te minder punten, des te gunstiger de rating die wordt uitgedrukt op een schaal die loopt van A+ tot F. A+ staat hierbij voor een project met minimale risico’s en F voor een project met een hoog risico voor crowdfunders.

De risicoanalyse  gaat in op:

 • De kredietwaardigheid van de lenende partij, zoals afgegeven door Creditsafe Nederland BV;
 • Het percentage van het projectkapitaal dat is voorgesteld ten opzichte van de som die de crowdfunders uitlenen;
 • Het percentage van het projectkapitaal dat is achtergesteld ten opzichte van de som die de crowdfunders uitlenen;
 • De gemiddelde project-DSCR, oftewel de afloscapaciteit vanuit de projectkasstromen;
 • De fase waarin het project zich bevindt;
 • De aannames omtrent de ontwikkeling van de inkomsten;
 • Een eventueel onderpand op het project en overige harde garanties.

In het geval van Chargepoint Europe B.V. komt de score nu uit op B3 zoals blijkt uit onderstaande tabel. Zodra het alle systemen zijn opgeleverd, stijgt de score naar B2.

Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Anoniem
  Noordwijk

 • Bar2
  Amersfoort

 • Erik
  Goor

 • Evert
  Bunschoten

 • Hans
  Amsterdam

 • Bar
  Amersfoort


Bekijk alle crowdfunders

Met 47 deelnemers is het minimale doel van €125.000,- opgehaald.


€ 125.000 € 125.600

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl