• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Zonnepaneleninstallatie op het gemeentehuis

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

De gemeente Neder-Betuwe en advies- en ontwikkelbureau Green Spread hebben op donderdag 19 april 2012 een uniek contract bezegeld voor de komst van 82 zonnepanelen (20 kWp) op het dak van het gemeentehuis in Opheusden. “Een prachtige en concrete invulling van onze duurzaamheidsambitie", vindt wethouder Martin Schuurman van de gemeente Neder-Betuwe.Duurzaamheid verweven in plannen

De gemeente Neder-Betuwe heeft recentelijk een aanbouw van haar stadhuis gerealiseerd en heeft het thema duurzaamheid verweven in haar plannen. De komst van zonnepanelen werd daarom uitvoerig onderzocht, maar de gemeente bleek de benodigde investering niet zelf te kunnen ophoesten.

Doordat Green Spread de investering in eerste instantie voor haar rekening heeft genomen, kan de gemeente alsnog de voordelen van zonne-energie ervaren.

Middels crowdfunding wordt het project nu deels "geherfinancierd", zodat het draagvlak voor het project wordt vergroot en eenieder de kans krijgt om een mooi rendement op zijn of haar vermogen te realiseren.

De installatie van 82 aan elkaar geschakelde panelen levert met een vermogen van ruim twintig kilowattpiek genoeg stroom op voor vijf huishoudens. Dankzij de zonnestroominstallatie reduceert de gemeente Neder-Betuwe haar jaarlijkse CO2-uitstoot met ruim acht ton.

Tegelijkertijd hoopt zij burgers en bedrijven te stimuleren om ook van zonne-energie gebruik te maken.

Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Johannes
  Weert

 • François
  Klimmen

 • Jeroen
  Amsterdam

 • EnergieRendement
  Utrecht

 • Maurice
  Sittard

 • AquaViento BV
  Zaandam


Bekijk alle crowdfunders