• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

3 jaar looptijd en 5,5% rente!

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Duurzaam, transparant en met de focus op lokaal draagvlak: dat zijn de belangrijkste kenmerken van Greenspread Warmte, het nieuwe warmtebedrijf dat sinds april 2015 op de markt actief is. Dankzij de aankoop van 22 kleinschalige warmtepompprojecten (het project Manhattan) is Greenspread Warmte direct een van de grootste leveranciers van duurzame warmte en koeling in Nederland.

 

In totaal levert Greenspread Warmte momenteel aan circa 4.000 woningequivalenten (2.625 consumenten en 22 grootzakelijk klanten), verspreid over heel Nederland. Greenspread Warmte focust zich op de technische, financiële en organisatorische optimalisatie van kleinschalige warmtepompprojecten.

 

Triodos Bank en het Amsterdams Klimaat- en Energiefonds (AKEF) zijn voor Greenspread Warmte de belangrijkste financieringspartners in het project. Daarnaast hebben geïnteresseerden via Stichting Greencrowd eerder de mogelijkheid gekregen mee te delen in het financiële rendement van de projecten. Greenspread Warmte wil nu opnieuw crowdfunding benutten, ditmaal voor de herfinanciering van een brugfinanciering die gebruikt is voor de overname van de NUON-portefeuille. Het streefbedrag is  € 450.000,- maar in eerste instantie wordt nu € 100.000,- opgehaald.Het aanbod

Het aanbod is als volgt:

 

• Crowdfunders kunnen een 3-jarige lening verstrekken aan Greenspread Warmte tegen 5,5% rente
• Greenspread Warmte mag jaarlijks maximaal 25% van de hoofdsom vervroegd aflossen

 

De lening kent geen zekerheden en is achtergesteld aan de financieringen van Triodos, AKEF en de eerste groep crowdfunders.

Risico's

Dankzij de kredietwaardigheid van Greenspread Warmte, de goede projectkasstromen en het feit dat alle projecten uit het portfolio reeds (lange tijd) operationeel zijn, komt de risicorating desondanks gemiddeld uit:

 

Greencrowd heeft de rating C2 vastgesteld conform het risicoclassificatiemodel.

Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Anoniem
  Malden

 • Martijn
  Amersfoort

 • Joris
  Leiden

 • ...
  Hoogvliet Rotterdam

 • Rob
  Amsterdam

 • Jjw
  Breda


Bekijk alle crowdfunders