• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Kortlopende bouwfinanciering met 3,5% rente

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

De afgelopen jaren heeft Greenspread meerdere zonne-energieprojecten gerealiseerd. Veel kleine, oudere projecten zijn grotendeels gefinancierd middels crowdfunding. Veel nieuwe, grotere projecten zijn grotendeels gefinancierd door banken en/of gemeentelijke dan wel provinciale fondsen, soms aangevuld met crowdfunding. In die gevallen spreken we van een hybride financiering: financiering die is opgebouwd uit eigen vermogen, achtergesteld vermogen via crowdfunding en financiering door een bank en/of gemeentelijk dan wel provinciaal fonds.

Bekende zonne-energieprojecten van Greenspread die een hybride financiering hebben, zijn Zonnepark Laarberg bij bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo en NDSM, de monumentale scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam.

Greenspread heeft de afgelopen jaren een stevige ontwikkelportefeuille aan duurzame-energieprojecten opgebouwd. Projecten bevinden zich in verschillende fases, zoals het haalbaarheidsonderzoek, de vergunningsaanvraag of de SDE+-aanvraag. Andere projecten zijn in aanbouw of gaan binnenkort van start met de aanleg.

Op dit moment wordt in Oosterhout een project gebouwd van 515 kW. De zonnestroom wordt middels een operational lease geleverd aan Rodenburg Biopolymers, marktleider op het gebied van op aardappelzetmeel gebaseerde biologische plastics.

De investering in het project bedraagt € 502.000,- inclusief BTW en afsluitprovisie. Hiervan wordt 85% gefinancierd door een gerenommeerde bank. Deze financiering wordt eind dit jaar verstrekt. Het project is reeds in aanbouw. Greenspread wil tijdelijk € 430.000,- financieren middels crowdfunding tot het moment van herfinanciering door de bank.

Het project functioneert zoals verwacht. De crowdfunders ontvangen rente en aflossing conformd de gemaakte afspraken. Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen
 • Joop
  Elst

 • Hans
  Amsterdam

 • M.
  Den Hoorn

 • Rien
  Cothen

 • Bart
  Utrecht

 • Sonja
  Pijnacker


Bekijk alle crowdfunders

Er is €441.500,- opgehaald door 111 deelnemers

€ 441.500 € 441.500

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl