• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Vijf basisscholen CPOB in Tiel zijn samen duurzame energieproducent geworden

10 mei 2017

Greencrowd heeft in mei de laatste hand gelegd aan de verduurzaming van vijf basisscholen van CPOB in Tiel.

De vijf basisscholen, de Prins Willem-Alexanderschool (West), de Prins Clausschool, de Prinses Margrietschool en de Prins Mauritsschool (West) en de Prins Mauritsschool (Passewaaij), verbruikten samen voor de verduurzaming 177.241 kWh op jaarbasis.

In drie van de vijf scholen is in de meivakantie de verlichting vervangen en zijn er in totaal 404 armaturen geplaatst met LED-verlichting. De berekende energiebesparing van deze maatregel is 28.865 kWh per jaar. Het verbruik daalt hierdoor al met 16% naar iets minder dan 150.000 kWh per jaar.

In april en mei zijn er op de vijf basisscholen in totaal 580 zonnepanelen geïnstalleerd die samen naar verwachting iets meer dan 150.000 kWh per jaar gaan opleveren. Hiermee wordt het restant van het verbruik volledig duurzaam opgewekt én wordt er ook nog wat duurzame stroom teruggeleverd aan het net.

Per saldo zijn de vijf basisscholen in Tiel van CPOB samen dus duurzame energieproducent geworden. De terugverdientijd van de gecombineerde maatregelen samen zit ruim onder de tien jaar. CPOB houdt hierdoor op jaarbasis een leuk bedrag over dat zij kan besteden aan haar kerntaak: het duurzaam onderwijzen van hun leerlingen.

Greencrowd heeft in opdracht van de gemeente Tiel bij alle basisscholen in Tiel locatieonderzoeken uitgevoerd naar de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Op basis daarvan heeft Greencrowd van CPOB de opdracht gekregen de geïdentificeerde maatregelen uit te voeren. Greencrowd heeft hiervoor de aanbesteding uitgevoerd en het projectmanagement en de oplevering gedaan. Techtron uit Veenendaal heeft de aanbesteding gewonnen en de uitvoering verzorgd.

Afbeelding: zonnepanelen op Prinses Mauritsschool Passewaaij.

Afbeelding: LED-verlichting in aula Prins Willem-Alexanderschool (West).« Vorig nieuwsbericht Terug naar overzicht Volgend nieuwsbericht »
Inschrijven nieuwsbrief Bekijk alle projecten

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl