Financiële regelingen zonne-energie
17-06-2015 '} {seo_descr}Het overkomt me nog bijna dagelijks: managers of directeuren bij bedrijven die bij hoog en bij laag volhouden dat zonnepanelen in hun geval echt niet rendabel zijn. “We hebben het pas nog uit laten zoeken” zeggen ze er dan ook nog vaak achteraan.
Vreemd. Inmiddels zijn er zoveel voorbeelden van zonne-energieprojecten die rendabel zijn dat het echt om een unieke situatie moet gaan wanneer het bij die desbetreffende organisatie echt niet kan. Tenzij ze natuurlijk een rendementseis hebben die zó hoog is, dat zelfs een rendabel project niet als rendabel wordt beschouwd.
In veel gevallen is er inderdaad onderzoek gedaan en is de uitkomst ook echt teleurstellend. Bijna altijd blijkt dat de ‘onderzoeker’ de fiscale en/of subsidiabele mogelijkheden niet mee heeft genomen in zijn of haar onderzoek. Of dat de vermeden kosten te laag zijn ingeschat en/of de investering en de bijbehorende kosten te hoog zijn ingeschat.
Het komt echter maar zelden voor dat wij een project niet rendabel kunnen structureren. Wanneer het niet lukt, heeft dit te maken met de bijzondere omstandigheden van de locatie óf met de rendementseis van de potentiele investeerder.
Rendementen boven de 8% per jaar zijn doorgaans makkelijk te halen en rendementen boven de 12% per jaar komen met zonnepanelen ook regelmatig voor. Je moet alleen wel weten hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.
Om geïnteresseerde organisaties in zonne-energie een beetje op weg te helpen, hebben wij een document opgesteld met daarin op hoofdlijnen de financiële regelingen die er momenteel zijn voor investeringen in zonnepanelen.
U kunt het document hier downloaden. Doe er uw voordeel mee.
Terug naar overzicht
Contact
Stichting GreencrowdBakkersweg 10
1852 EE Heiloo
KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01
T: 06 438 70 777
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl