• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Zon op Bedrijventerreinen Gouda van start!

01-07-2019 '} {seo_descr}

Er kan nog veel schone energie worden opgewekt in Gouda. Namelijk via de bedrijfsdaken! Dat blijkt uit energiescans die zijn uitgevoerd op een aantal Goudse bedrijventerreinen. Daarom is het project ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’ opgestart. Ondernemers kunnen zich nu aanmelden.

 

‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’  is een initiatief van Duurzaamheidsplatform Gouda, gemeente Gouda, Gouda Onderneemt en ODMH. Gezamenlijk hebben ze subsidie aangevraagd én gekregen om ondernemers actief te kunnen ondersteunen bij het realiseren van zonnepanelen op hun bedrijfsdaken. Het traject is speciaal opgezet voor de bedrijventerreinen Kromme Gouwe, Gouwespoor en Nieuwe Park, maar ook andere Goudse bedrijven kunnen deelnemen.

 

Goede investering

Voor veel ondernemers zijn zonnepanelen een goede investering. Naast financieel voordeel bieden ze ook op andere vlakken meerwaarde; denk aan uitstraling en imago, en aan een labelsprong van het bedrijfspand. In ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’ kunnen deelnemers van a tot z begeleid worden, vanaf de inventarisatie tot en met bouw, en inclusief de subsidieaanvraag en organisatie van een (collectieve) aanbesteding voor de installatie.

 

Subsidies voor ondernemers

Ondernemers die aan de slag gaan met het opwekken van schone energie krijgen een financieel steuntje in de rug. Bijvoorbeeld via de landelijke SDE+-regeling. En aan het locatieonderzoek, waarmee de technische en financiële mogelijkheden voor zon op dak in kaart worden gebracht, betaalt gemeente Gouda mee.

 

Veel interesse

Verschillende Goudse bedrijven hebben al laten weten te willen deelnemen in het project, dat begeleid wordt door Greenspread: een onafhankelijke specialist in de ontwikkeling en exploitatie van duurzame-energiesystemen. Kijk voor meer informatie op www.dpgouda.nl/zon-op-bedrijventerreinen-gouda.Terug naar overzicht