• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

De landelijke subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) gaat 12 maart weer open !

10-01-2019 '} {seo_descr}

Op 12 maart gaat om 9.00 de landelijke subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) weer open.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat stelt in de voorjaarsronde € 5 miljard budget beschikbaar, een miljard minder dan de afgelopen subsidierondes het geval was. Dankzij de subsidie worden organisaties in staat gesteld om, net als particulieren, een terugverdientijd op zonnepanelen te realiseren die korter is dan tien jaar terwijl de zonnepanelen zeker twintig jaar meegaan.

2019 is het laatste jaar waarin de SDE+ in de huidige vorm bestaat. Vanaf 2020 wordt de SDE+ verbreed, onder de noemer Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++). De regeling SDE++ zal de uitrol van duurzame energie en CO2 -reducerende technieken gaan stimuleren door de onrendabele top van deze technieken te vergoeden. De verwachting is dat een groot deel van het subsidiebudget vanaf 2020 beschikbaar wordt gesteld voor CO2 -reducerende technieken waardoor er slechts een klein deel van het subsidiebudget beschikbaar zal zijn voor zonne-energie.

Greencrowd moedigt organisaties daarom aan om in de komende voorjaarsronde de subsidie aan te vragen wanneer wordt overwogen om de komende jaren zonnepanelen te plaatsen op uw dak, grond of water. 

Het aanvragen van de subsidie is gebonden aan een aantal voorwaarden. Zo moet er minimaal 15 kWp aan zonnepanelen geplaatst worden en moet de locatie over een grootverbruikersaansluiting beschikken op het moment dat de zonnepanelen geplaatst zijn. Wanneer er voor meer dan 500 kWp subsidie wordt aangevraagd, moet een haalbaarheidsonderzoek worden aangeleverd en moet worden aangetoond dat de aanvrager over voldoende middelen beschikt om de investering te kunnen doen.

Greencrowd heeft reeds voor meerdere SDE+-aanvragen succesvol garant gestaan voor de subsidieaanvraag.

 

Om organisaties zoveel mogelijk te ontzorgen, werkt Greencrowd samen met Greenspread. Greenspread is een onafhankelijk adviesbureau dat de afgelopen jaren meer dan 500 zonne-energieprojecten heeft ontwikkeld, verspreid over heel Nederland, zowel op daken, gronden als op water. Greenspread kan organisaties volledig ontzorgen op het gebied van het ontwikkelen, realiseren, financieren én exploiteren van zonne-energieprojecten.

Meer informatie over de landelijke subsidieregeling SDE+ en de dienstverlening van Greenspread kan worden gevonden op de website van Greenspread, zie: https://www.greenspread.nl/diensten/solar/aanvraag-sdeTerug naar overzicht