• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Duurzame energie én besparing voor Prinses Maxima Centrum dankzij Greenspread én Greencrowd

12-11-2018 '} {seo_descr}

Woudenberg, 12 november 2018

Eindelijk is het dan zo ver: na jarenlange inspanningen van initiatiefnemer Jan Willem Zwang, oprichter van Greenspread en Stichting Greencrowd, is vandaag begonnen met de plaatsing van 1.506 zonnepanelen op het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. In het Prinses Máxima Centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. 

Zwang: “Ruim vijf jaar geleden zag ik een advertentie van KiKa waarin werd opgeroepen om een bijdrage te leveren aan de bouw van het Prinses Maxima Centrum door ‘steentjes’ te kopen à € 5,- per stuk. Omdat wij een agressief kankergen in onze familie hebben waaraan al meerdere familieleden, vaak op jonge leeftijd, zijn overleden, vond ik dat wij ook een bijdrage moesten leveren. Ik wilde iets meer doen dan alleen doneren en kwam op het idee om het Prinses Maxima Centrum aan een structurele energiebesparing te gaan helpen waardoor ze jaarlijks meer geld overhouden voor hun primaire taak: het verzorgen en beter maken van jonge kankerpatiëntjes. Ik ben apetrots dat het nu eindelijk zover is gekomen.”

Personeelswisselingen bij en vertraging in de bouw van het Prinses Maxima Centrum zorgden ervoor dat het best wel lang heeft geduurd voordat de bouw van de zonnepaneleninstallatie is begonnen. In de tussentijd is er via het crowdfundingplatform van Stichting Greencrowd een crowdfundactie geweest voor de zonnepanelen én is er door Greenspread succesvol een aanvraag ingediend voor de landelijke subsidieregeling op zonnepanelen; SDE+. Greenspread heeft voor het Prinses Maxima Centrum de aanbesteding begeleid en loopt nu mee met de uitvoeringen straks met de oplevering. De werkzaamheden van Stichting Greencrowd en van Greenspread zijn allen onbezoldigd uitgevoerd.

Dankzij de zonnepanelen bespaart het Prinses Maxima Centrum ongeveer 770 ton CO2 op jaarbasis én ongeveer dertigduizend euro per jaar op haar energiekosten.Terug naar overzicht