• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Bouw zonnepark langs A58 in Etten-Leur gestart

15-07-2020 '} {seo_descr}

Bouw zonnepark langs A58 in Etten-Leur gestart

Eerste paal geslagen voor lokaal zonnepanelenproject op geluidswal van Rijkswaterstaat

ETTEN-LEUR, juli 2020 – Aan de Rijksweg A58 bij Etten-Leur is de eerste paal geslagen van het langste zonnepark van Nederland. Op de aarden geluidswal van bijna vier kilometer lengte komen zo’n 6.500 zonnepanelen te staan. De opgewekte stroom wordt in eerste instantie exclusief aangeboden aan inwoners van Etten-Leur.

Lokaal opgewekt, lokaal gebruikt, lokaal voordeel

Één van de afspraken tussen de gemeente Etten-Leur, de lokale energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur en ontwikkelaars Greenspread en energiebedrijf Vrijopnaam is dat inwoners tot zes weken na opening van het zonnepark exclusiviteit hebben om een zonnepaneel uit het park te kopen. De eerste twee panelen krijgen zij bovendien gratis. Vanaf vandaag kunnen mensen hun interesse kenbaar maken en een vrijblijvende offerte aanvragen. Daarnaast kunnen inwoners vanaf augustus meedoen aan de crowdfunding via Stichting Greencrowd.
 
Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam, “Iedereen kan meedoen. Juist ook mensen die zich geen zonnepanelen op hun dak kunnen permitteren. De eerste 2 zonnepanelen in het park zijn gratis en je bent niet verplicht meer te kopen.” 
 
Gerhard van de Lagemaat, directeur Greenspread: “Zonnepark A58 is een geweldig project. Dankzij crowdfunding via Greencrowd wordt het voor omwonenden mogelijk om financieel mee te profiteren van de exploitatie. Een mooie combinatie van maatschappelijke betrokkenheid én duurzaam rendement.”
 
Zie ook: www.zonneparka58.nl

Geef een reactieTerug naar overzicht