• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Interessante investeringen die niet via Greencrowd lopen

20-09-2015 '} {seo_descr}

Op zaterdag 19 en zondag 20 september stonden we met Greencrowd op de PuurFair bij Undercurrent in Amsterdam.

 

De opkomst viel wat tegen en het weer zat niet altijd mee maar we hebben als Greencrowd goede zaken kunnen doen. We hebben een aantal nieuwe aanmeldingen voor de nieuwsbrief en we kunnen met vier projecten aan de slag om te zien of we die kunnen gaan financieren. Het was echter vooral de bedoeling om nieuwe crowdfunders te vinden en ik vraag me af of we daarin zijn geslaagd gezien de in mijn ogen lage bezoekersaantallen. Wat echter wel geslaagd is, is dat ik zelf in een drietal projecten heb geïnvesteerd. Deze wil ik jullie niet onthouden omdat ik denk dat deze projecten voor iedereen interessant kunnen zijn.

 

Het eerste project is Deterra (www.deterra.nl).

De korte samenvatting van Deterra is dat zij de Vandebron zijn van de voeding. Door afhaal¬punten in de buurt van je werk of huis, hoef je niet langs alle boeren. Dat doet Deterra voor je. Vlees, groente, fruit, zuivel worden bereid of geoogst na je bestelling. Vers, gezond en vol van smaak. Deterra zorgt ervoor dat alle producten klaarliggen bij het afhaalpunt dat jij kiest. Mede-investeren in Deterra kan hier:

http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/121246

 

Het tweede project waarin ik heb geïnvesteerd, is de biogasboot (www.biogasboot.nl).

Het biogasbootproject is ontwikkeld door de mensen van Café de Ceuvel (www.cafedeceuvel.nl). Het café is opgebouwd uit geheel ge-recyclede materialen, zoals onder andere 80-jaar-oude meerpalen uit de haven van Amsterdam en een doorgeknipt reddingsbrigade-paviljoen, uit het strand van Scheveningen. Een architectonisch en ge-upcycled hoogstandje van ruimtecomponist Wouter Valkenier. Cafe de Ceuvel is op ontdekkingstocht hoe het café zo zelfvoorzienend mogelijk kan zijn. Uit de urine zullen voedingsstoffen worden herwonnen voor de fruitbomen en de kas op het dak.

Nu de Ceuvel haar éénjarig bestaan viert zijn ze klaar voor de volgende stap. Ze willen nog meer kringlopen gaan sluiten en hebben een nieuwe missie: ze gaan koken op de voedselresten die ze gisteren hebben weggegooid! Om dat voor elkaar te krijgen gaan ze de eerste biogasboot ter wereld bouwen!

Om de financiering bijeen te krijgen, heeft de biogasboot verschillende proposities en ik ben voor het Festival VIP tegoed gegaan. Daarvan zijn er nog maar twee over, dus wees er snel bij.

 

De laatste investering die ik heb gedaan op de PuurFair is Samen Een Koe Kopen (www.sameneenkoekopen.nl).

Sameneenkoekopen.nl maakt het mogelijk dat u kunt genieten van duurzaam, traceerbaar en eerlijk rundvlees. Het oornummer zorgt ervoor dat het vlees gedurende het gehele proces traceerbaar blijft, dus van de wei tot in de koelkast of vriezer. Bij Sameneenkoekopen.nl staat dierenwelzijn bovenaan. Hun vleesraskoeien leven in de grootst mogelijke vrijheid, worden goed gevoed en niet onnodig of preventief behandeld met antibiotica of hormonen. Zo zorgen zij dat ik en mijn maar ook u en uw gezin kunnen genieten van (h)eerlijk, mals en mager rundvlees. Bestel daarom nu ook uw eigen deel van een echte vleesraskoe.

 

Op termijn zie ik een samenwerking tussen sameneenkoekopen.nl en Deterra ook nog wel tot stand komen. En als de producten dan met de biogasboot worden geleverd, is mijn kringloop ook weer redelijk gesloten.

 

 



Terug naar overzicht