• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Scholt Renewable Investments en Greenspread richten zonne-energiefonds op van 40 miljoen euro

18-10-2017 '} {seo_descr}

Valkenswaard, 18 oktober 2017

Scholt Renewable Investments en Greenspread richten samen een fonds voor de financiering van grote zonne-energiesystemen. Het fonds, genaamd Renewable Energy Lease, beschikt over veertig miljoen euro. Het eigen vermogen wordt ingebracht door Scholt Renewable Investments, Greenspread en ABNAMRO.

Verschillende opties

Het unieke van dit fonds is dat verschillende financieringsvormen worden aangeboden. Klanten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor 100% lease. Hierbij hoeven zij zelf niets te investeren en profiteren zij direct in de vorm van een lagere energienota.

Klanten kunnen echter ook kiezen mee te investeren in het fonds. Dit kan naar rato van het rendement op en het vermogen van het eigen systeem in relatie tot de volledige portefeuille. Hierdoor spreiden de klanten het risico en profiteren zij van het rendement op een grote portefeuille van zonne-energiesystemen.

Het fonds biedt ook perspectief voor klanten die recent zelf in zonnepanelen hebben geïnvesteerd. Zij kunnen hun zonnepanelensystemen aan het fonds verkopen op basis van een sale-and-lease-back-constructie. Hiermee maken zij geld vrij voor hun kernactiviteiten en profiteren zij nog steeds van een lagere energierekening.

Duidelijke behoefte aan verduurzaming en financiering hiervan

Jan Scholt, oprichter en voormalig directeur Scholt Energy Control en via Scholt Renewable Investments medeaandeelhouder in Renewable Energy Lease: “Wij bieden onze klanten met Renewable Energy Lease een gevarieerd financieringsproduct. Zij kunnen zelf kiezen of ze volledig ontzorgd willen worden zonder investering of dat ze met ons mee-investeren in hun eigen installatie én een gediversifieerde portefeuille van zonne-energiesystemen.”

Jan Willem Zwang, oprichter Greenspread: “Dankzij onze bancaire financiering kunnen we een bijzonder scherpe propositie aanbieden aan verschillende doelgroepen; zowel organisaties die volledig ontzorgd willen worden als partijen die mee willen investeren in hun eigen opwek én de opwek van anderen. De structuur met de stichting administratiekantoor biedt klanten ook de mogelijkheid om hun personeel mee te laten investeren én profiteren.”

Meer informatie over het Renewable Energy Lease fonds vindt u op www.renewableenergylease.nl.



Terug naar overzicht