• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Laatste kans op een goede subsidieregeling voor projecten tot 1 MW

10-09-2017 '} {seo_descr}

Woudenberg, 10 september 2017

Op 3 oktober 2017 gaat de najaarsronde van de landelijke subsidieregeling voor stimulering van duurzame energieproductie (SDE+) weer open.

Deze komende ronde wordt de laatste kans voor installaties tot 1 MW om gebruik te maken van een goede subsidieregeling. Wat wil het geval:

  • Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) is het onderzoeksinstituut op energiegebied in Nederland dat het ministerie van Economische Zaken (EZ) iedere ronde adviseert over de hoogte van de SDE+ subsidie;
  • ECN heeft haar advies voor de voorjaarsronde 2018 inmiddels uitgebracht;
  • Uit het advies voor 2018 blijkt dat projecten tot en met 1 MW (ongeveer 3.500 zonnepanelen) er flink op achteruit gaan:
  • In de najaarsronde is het maximale basisbedrag € 0,117 per kWh en de basisenergieprijs € 0,026 per kWh;
  • In het advies voor de voorjaarsronde is het maximale basisbedrag € 0,114 per kWh en de basisenergieprijs € 0,073 per kWh;

Het verschil tussen de maximale subsidie in de najaarsronde 2017 en de voorjaarsronde 2018 voor systemen tot 1 MW bedraagt dus € 0,05 per kWh!!

Onderstaande grafiek toont aan dat voor een systeem van 200 zonnepanelen de terugverdientijd oploopt van 8,4 naar 14,1 jaar en dat er ruim € 40.000,- verschil aan inkomsten is tussen de regeling van 2017 en die van 2018.

Heeft uw locatie een elektriciteitsaansluiting die groter is dan 3 x 80 Ampère, een zogenoemde ‘grootverbruikersaansluiting’ én kunt u meer dan 15 kWp, ongeveer 55 zonnepanelen, plaatsen, vraag dan in de najaarsronde nog SDE+ aan.

Wij kunnen dit voor u verzorgen voor een eenmalig bedrag van € 250,- exclusief BTW. Voor dit bedrag vragen wij niet alleen de subsidie aan, maar leveren wij u ook een quickscan aan waarmee u inzicht krijgt in zowel het aantal panelen dat geplaatst kan worden als de verwachte energieproductie én een financieel model waarin zowel de investeringen als de kosten en opbrengsten per jaar zijn berekend. Meer informatie over onze dienstverlening vindt u hier: https://greencrowd.nl/informatie/advies/sde

Wanneer u de SDE-subsidie heeft, kunnen we ook nog de EDS-subsidie voor u aanvragen wanneer deze begin 2018 weer open gaat én we kunnen u volledig ontzorgen bij het inkopen, plaatsen en zelfs financieren van de zonnepanelen.

De najaarsronde gaat 3 oktober al open. Wanneer u wilt dat wij de subsidie voor u aanvragen, moet u wel snel reageren omdat we dan een en ander moeten voorbereiden.

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan zien wij uw reactie graag tegemoet.

 

Greencrowd

Fonteinkruid 6A

3931 WX Woudenberg

T: 085 – 040 2585

W: www.greencrowd.nl

E: [email protected]



Terug naar overzicht