• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Enecooperatie

Word lid van de Enecooperatie en houd Eneco in publieke handen!

Enecooperatie is een coöperatie van organisaties die werkt aan de democratisering van de energietransitie. Wij geloven in een sterkere betrokkenheid van burgers bij de energietransitie. Veel van onze leden organiseren dit door zelf als democratisch bedrijf (coöperatie) zich in de energiemarkt te begeven en duurzame energie te produceren en te leveren aan hun leden.

Enecooperatie is een organisatie van individuele burgers, energiecoöperaties van burgers die nu al werken aan de energietransitie en maatschappelijke partners (die ook indirect in eigendom zijn van burgers) zoals pensioenfondsen en vakbewegingen.

Onze visie is dat Eneco vanuit de coöperatieve en gemeentelijke gedachte opereert en zo cruciale stimulans wordt voor de democratisering van de energietransitie. In Europa is een bredere beweging aan de gang van burgers die zelf weer hun zeggenschap over hun nutsvoorzieningen terugnemen. Ook zijn er verschillende gemeenten die hier aan werken, nutsvoorzieningen worden zelfs door of burgers direct in een coöperatie of door de gemeenten zelf teruggekocht. Het is een reactie op de liberalisering waardoor veel nutsvoorzieningen zijn geprivatiseerd en nu dankzij de werking van de internationale kapitaalmarkt langzaam in handen dreigen te komen van een kleine groep internationale oligopolies. De keuze van verschillende gemeenten in Nederland om haar aandelen te behouden is hier ook een reactie op. Een krachtig bedrijf als Eneco kan een cruciale rol spelen in - en een aanjager zijn van deze beweging om de energietransitie te democratiseren. 

Meer informatie over Enecooperatie www.enecooperatie.nlWord voor € 15,- lid van de Enecooperatie!

Geweldig dat u lid wilt worden van de Enecooperatie. Hieronder kunt u uw eenmalige lidmaatschapskosten (15,-) voldoen.


Na aanmelden wordt u gevraagd om uw lidmaatschapskosten direct te voldoen..

Bekijk alle projecten

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl