• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Lokale zonnestroom op de gemeenteschuur Goedereede

Deel deze pagina via:

Helaas, dit project is afgelopen. U kunt niet meer bijdragen.

Lokale zonnestroom op de gemeenteschuur Goedereede

ZonneHub ontwikkelt ZonneHub Goedereede op het dak van Gemeenteschuur in Goedereede. Deelnemers uit de omgeving kunnen vanaf 1 Paneel deelnemen in ZonneHub Goedereede, waarmee men op geringe afstand van het woonadres, duurzame elektriciteit opwekt voor eigen gebruik. De opwek alsmede de belastingkorting wordt verrekend op de energienota van deelnemers in ZonneHub Goedereede. Zo kunnen deelnemers zonder zelf een geschikt dak te hebben toch profiteren van de voordelen van opgewekte zonnestroom, waaronder van de Postcoderoosregeling!Aanbod deelnemers

Deelnemers aan ZonneHub Goedereede komen in aanmerking voor een energiebelastingvrijstelling volgens de ‘Postcoderoosregeling’.

Voor deze regeling van wat men als ‘lokaal duurzaam opgewekte energie’ beschouwt, is gekozen voor de zogenoemde postcoderoos met als kleinste eenheid het gebied waarin alle postcodes dezelfde vier cijfers hebben. Om voor de regeling in aanmerking te kunnen komen, is het zaak om ZonneHub Goedereede in het centrale postcodegebied te realiseren, of in een van de 'blaadjes' te staan. Dit maakt het mogelijk om ook locaties voor ZonneHub Goedereede in de randen van de postcoderoos te benutten. Deelnemers moeten woonachtig zijn in het centrale postcodegebied of in een van de 'blaadjes' van de postcoderoos om belastingkorting te krijgen.

Om deel te kunnen nemen in ZonneHub Goedereede en de hiermee gepaard gaande energiebelastingvrijstelling, moeten deelnemers in ZonneHub Goedereede woonachtig zijn in één van de volgende 4-cijferige postcodes:

3247, 3248, 3251 t/m 3253

De totale investering in ZonneHub Goedereede bedraagt € 68.551 exclusief BTW, deze is samengesteld als volgt:

· 92 % voor de turnkey realisatie van ZonneHub Goedereede inclusief zonnepanelen, omvormers, kabel, netwerkaansluiting en overige (onvoorziene) kosten

· nvt % voor een eenmalige dakvergoeding voor het gebruik van het dak van Gemeenteschuur voor de looptijd van het project

· 8 % voor de projectontwikkeling/-begeleiding, technisch onderzoek, voorbereidingskosten voor het uitwerken van de business case, het opstellen van contracten en aansturing van onderaannemers

De totale investering gedeeld door 256 Panelen resulteert in een Inleg van € 268 per Paneel. Hierin zijn de gemeenschappelijke kosten zoals de aansluiting, dakvergoeding en omvormer doorberekend. Deelnemers zijn geen BTW verschuldigd over de Inleg. Hiermee verkrijgt u gedurende de looptijd van het project het recht via ZonneHub op de opwek en energiebelastingvrijstelling door de Panelen.

Risico's

ZonneHub Goedereede is onderhevig aan een aantal factoren die in de toekomst kunnen variëren en die niet met zekerheid vooraf kunnen worden vastgesteld. Ook kunnen niet alle risico’s worden benoemd in het project omdat niet alle risico’s over de looptijd van het project kunnen worden voorspeld.

Voor deze factoren zijn aannames opgesteld gebaseerd op ervaringscijfers. Deze zijn in hoge mate niet beïnvloedbaar door ZonneHub en met de grootst mogelijk zorgvuldigheid samengesteld. Variaties hierin kunnen zowel een positieve als negatieve invloed hebben op het project en daarmee het rendement op de aanschaf van Panelen.

Deelname in een postcoderoosproject betekent dat u geld inlegt in een coöperatie. Deze inleg kwalificeert als eigen vermogen. U loopt dus het risico uw inleg volledig kwijt te raken. De coöperatie waarin u participeert, is een coöperatie met uitgesloten aansprakelijkheid. Dit houdt in dat u in principe nooit meer kwijt kunt raken dan uw inleg tenzij u als leden van de coöperatie met zijn allen besluit om meer geld in te leggen.

Voor de risico's in dit project verwijzen wij u naar het informatiememorandum.

Helaas, dit project is gesloten. U kunt niet meer bijdragen.

Meest recente deelnemers die het project steunen

Bekijk alle crowdfunders

Er is €68.551,- opgehaald door 0 deelnemer

€ 68.551 € 68.551

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl