• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Onze Clubkracht

Onze Clubkracht is een initiatief van Greencrowd. Rabobank,Triodos Bank, Less Energy en Vitesse zijn belangrijke partners. Door onze krachten te bundelen, willen wij uw club helpen om nú de duurzame weg naar de toekomst in te slaan.

Waarom Onze Clubkracht?

In januari 2015 opende de overheid de inschrijving voor de subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie voor sportclubs. In de volgende vijf jaar is er zes miljoen euro per jaar beschikbaar. Een mooie kans voor sportclubs om met subsidie LED-verlichting en zonnepanelen aan te schaffen en zo de duurzame weg in te slaan.

Hoe verloopt de procedure?

Onze Clubkracht ontzorgt uw sportclub tijdens het hele verduurzamingstraject. Na uw aanmelding neemt een van onze adviseurs contact met u op om met u de mogelijkheden te bespreken.Daarna volgt een offerte voor LED-verlichting (binnen en/of buiten) en/of zonnepanelen. De sluitingstermijn hiervoor is 20 december. Op 4 januari vraagt Onze Clubkracht de subsidie voor uw club aan. Tenslotte laten wij voor u de installatie van de LED- en/of zonnepanelensystemen installeren en kijken naar de  garantie op de installaties.

Uw leden maken het mogel

Bijzonder aan dit project is dat uw club voor de financiering crowdfunding kan inzetten voor haar leden. Hierdoor hoeft de penningmeester de clubkas niet aan te spreken, al is dat natuurlijk wel mogelijk. Crowdfundingspecialist Greencrowd kan de clubs hierbij behulpzaam zijn. Greencrowd kijkt hierbij naar verschillende vormen van crowdfunding maar ook naar de financieringsmogelijkheden van Rabobank en Triodos Bank.

Rol Greencrowd

Greencrowd verzorgt voor de sportclubs de crowdfunding van de investering onder de leden en sponsoren van de club. De club wordt hierin volledig ontzorgd, zij dient alleen een bijdrage te leveren in de communicatie naar haar leden en sponsoren. Ook wordt er een widget op de website geplaatst waarmee de leden en sponsoren van de club hun financiële bijdrage kunnen leveren en meer informatie over het project kunnen vinden.

De crowdfundingsvormen die Greencrowd de club kan bieden voor Onze Clubkracht, zijn:

  • eenmalige donaties: leden en sponsoren kunnen éénmalig geld schenken aan de club. Bij Greencrowd kan dit al vanaf € 10,-;
  • periodieke donaties waardoor leden hun donaties kunnen verrekenen bij hun inkomstenbelasting; en
  • leningen aan de club waarover de leden en/of sponsoren rente en aflossing vergoed krijgen.

In alle drie de vormen verzorgt Greencrowd het gehele administratieve en financiële proces waardoor de club in één keer het geld van de crowdfunding ontvangt  en, in geval van leningen, ook maar aan één partij rente en aflossing hoeft te betalen.
Greencrowd staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en is geregistreerd onder nummer 19000008.

 

Onze Clubkracht voor elke sportclub

Elke club kan zich aanmelden voor Onze Clubkracht. De regeling is vooral interessant voor hockey-, tennis- en voetbalverenigingen. Deze clubs hebben vaak de beschikking over sportvelden met verlichting en een dak voor de zonnepanelen.
Per club kan maximaal 125.000 euro subsidie worden aangevraagd. Het gaat om maximaal 30% van de aanschafkosten en installatie. De te realiseren besparing is echter groot. Per jaar kan er tussen de 30% en 70% op de energiekosten worden bespaard. De investeringen worden dus binnen enkele jaren terugverdiend.

Bent u overtuigd van de voordelen van deelname aan Onze Clubkracht? Meld uw club dan vandaag nog aan op www.OnzeClubkracht.nl. 

 

 

 

 
Logo onze clubkracht


Bekijk alle projecten

Meer weten?

  • In dit PDF-bestand leggen wij u kort uit hoe crowdfunding werkt voor clubs die met Onze ClubKracht meedoen.

  • Hoe werkt crowdfunding?
  • In dit PDF-bestand leggen wij u kort uit hoe u fiscaal vriendelijk gebruik kunt maken van crowdfunding onder uw leden.

  • Fiscaal vriendelijk crowdfunden

Contact

Stichting Greencrowd
Fonteinkruid 6A
3931 WX Woudenberg

KVK: 55527183
BTW: NL8517.51.659.B01

T: 085 - 040 2585
E: [email protected]
W: www.greencrowd.nl