• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Gezocht: projectontwikkelaars duurzame energie

08 okt 2017

De Greencrowd groep groeit hard, zeker nu we recent de zonactiviteiten van Greenspread hebben overgenomen. Daarom zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team. Wij zijn op zoek naar projectontwikkelaars voor onze zonne-energie-projecten en voor onze laadpaal- en energie-opslag-projecten.

Projectontwikkelaar

Voor de verdere uitbouw van onze organisatie zijn wij op zoek naar twee nieuwe enthousiaste medewerkers die zichzelf als projectontwikkelaar duurzame energie verder willen ontwikkelen. 

Als projectontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van haalbaarheidsstudies, het (concept)ontwerp van de systemen en geef je ondersteuning bij de projectrealisaties. Je bent onderdeel van een groter team maar werkt zelfstandig en hebt veel verantwoordelijkheid. Je hebt je eigen klanten en stemt veel af met leveranciers. Voor onze klanten ben jij de spin in het web, degene die hen ontzorgt. Je bent goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied en bent steeds op zoek naar innovaties die wij toe kunnen passen om onze klanten te ondersteunen.

Zonne-energie

Je voert technische, economische analyses en engineeringsopdrachten uit voor zonne-energie-projecten. Je voert due diligences en opbrengstberekeningen  uit. Vervolgens begeleid je desbetreffende projecten tijdens de meervoudige onderhandse aanbesteding en de uitvoering en dit doe je in samenwerking met de leverancier, installateur en de klant. Wij streven ernaar om een zo hoog mogelijke gelijktijdigheid te realiseren omdat het financieel rendement ten goede komt. Je kijkt verder dan je neus lang is en gaat pro-actief op zoek naar overige verduurzamingsmogelijkheden.

Laadpalen en opslag

De combinatie tussen duurzame-energie-productie, verbruik en opslag wordt de komende jaren cruciaal in de transitie van een fossiele naar een duurzame energiehuishouding. Profielanalyse en forecasting van productie en verbruik zijn daarom belangrijke onderdelen van jouw functie. We willen de duurzame energie namelijk optimaal gebruiken. Dit doen we door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen en slim gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn, zoals slim en snel laden van auto's maar ook door batterijen in te zetten. Je analyseert het verbruik van de klant en zoekt naar eventuele flexibiliteit. Flexibiliteit die ontstaat door een combinatie van factoren zoals overcapaciteit in de aansluiting, mogelijkheden om het verbruiksprofiel aan te passen, inzetten van productie- of opslagmiddelen en/of flexibiliteit in het energiecontract. Je komt met concrete oplossingen en levert een concrete bijdrage aan de verduurzaming.

Functiewensen

De projectontwikkelaars die wij zoeken, voldoen bij voorkeur aan de volgende eigenschappen:

 • Passie voor duurzame energie;
 • Minimaal een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur elektrotechniek of werktuigbouwkunde;
 • Een minor duurzame energie of energie-opslag is natuurlijk een pré;
 • Affiniteit met ICT is een pre;
 • Ervaring in de energiesector, met name op het gebied van duurzame energie, is een voordeel;
 • Kennis van en ervaring met projectmanagement en financiële modellen;
 • Je bent een ervaren, helder communicerende, kundige gesprekspartner voor alle niveaus;
 • Je handelt proactief, bent van nature positief ingesteld en flexibel;
 • Je bent accuraat, stressbestendig en diplomatiek;
 • Je hebt geen 9-5 mentaliteit;
 • Je bent in staat bondige en complete rapportages te produceren;
 • Je bent goed op de hoogte van de energiemarkt en ontwikkelingen hierin;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Aanbod

We bieden je een baan bij een snelgroeiend bedrijf dat werkt aan een betere wereld. De sfeer is goed, het team is leuk. We hebben een schitterend kantoor met een fantastisch uitzicht.

De primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, de secundaire arbeidsvoorwaarden zelfs beter dan marktconform. Het betreft een fulltime-functie.

Bedrijfsprofiel

Greencrowd Holding is de moederorganisatie van meerdere bedrijven. De Greencrowd groep is actief op het gebied van het ontwikkelen, financieren en exploiteren van duurzame energieprojecten en hier adviseren we ook over. Wij zijn gevestigd midden in het groene hart van Nederland: Woudenberg.

De Greencrowd groep heeft meerdere entiteiten, zoals Stichting Greencrowd voor het crowdfunden van duurzame-energie-projecten en Greencrowd Energy voor advisering over ontwikkeling en financiering van duurzame-energie-projecten. We hebben echter ook Greenspread dat zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van zonne-energie-projecten, Evensnelladen dat zich richt op de exploitatie van slimme, snelle laadpalen en Onze Clubkracht dat zich richt op de verduurzaming van sportaccommodaties.

De verschillende labels versterken elkaar en als groep geven we invulling aan onze strategie om lokale duurzame-energie-productie te koppelen aan lokale afname en te financieren met lokaal geld.

We werken veel voor gemeenten, zorginstellingen, scholen en sportverenigingen. De laatste jaren werken we ook steeds vaker voor grote commerciele bedrijven. 

We lopen voorop in de markt; spelen snel in op veranderingen. Naast kwaliteit en betrouwbaarheid onderscheiden we ons met onze korte time-to-market. Dit is ook een van de redenen waarom we met meerdere duurzame energiebedrijven samenwerkingsverbanden hebben.

Plezier in het werk is bij ons een belangrijk goed. Je krijgt ruimte jezelf te ontwikkelen en om werk en privé goed in balans te houden. Gevoel voor humor hebben en zelfkritisch zijn kunnen eraan bijdragen jezelf goed staande te houden binnen ons team.

Interesse

Interesse in deze functie? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail met motivatie en CV naar [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.Terug naar overzicht