• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Gezocht: Finance Manager

07 okt 2017

De Greencrowd groep groeit hard, zeker nu we recent de zonactiviteiten van Greenspread hebben overgenomen. Daarom zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team. Greencrowd Holding is op zoek naar een Finance Manager.

Finance Manager

Wij zijn op zoek naar een Finance Manager. Het betreft een nieuwe functie waardoor er voor kandidaten de mogelijkheid bestaat om zelf mede-invulling te geven aan het functieprofiel.

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat we werken met Exact. Ruime ervaring met Exact is dan ook absoluut een pré omdat we weten dat we hier nog veel efficiency kunnen realiseren door processen beter in te richten. Project- en urenadministratie en kostenplaatsen / kostendragers moeten voor jou gesneden koek zijn. Mocht je een Excel-guru zijn, dan levert je dit zeker extra punten op.

Wat ook belangrijk is, is dat we een crowdfundingplatform hebben dat onder toezicht staat van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Tijdigheid en juistheid van rapportages zijn daarom een must. De crowdfundingactiviteiten voeren we uit met zelf-ontwikkelde software met een interface naar Exact.

We hebben heel veel projecten onderhanden; zowel op het gebied van crowdfunding als op het gebied van de ontwikkeling van energieprojecten. Het komt regelmatig voor dat projecten in verschillende BV's op een bepaalde manier met elkaar verweven zijn. Onze Clubkracht kan bijvoorbeeld een sportclub verduurzamen met zonnepanelen (Greenspread) en een laadpaal (Evensnelladen) en een deel van de investering crowdfunden (Stichting Greencrowd) voor de club. Een helicoper view in combinatie met analytisch vermogen zal je zeker helpen bij de invulling van deze functie.

Als Finance Manager geef je in ieder geval leiding aan onze administratrice / office manager. Zij werkt parttime en heeft het nu (veel) te druk. Een herverdeling van haar taken behoort dan ook tot een van je eerste projecten.

Functiewensen

De Finance Manager die wij zoeken, voldoet bij voorkeur aan de volgende eigenschappen:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen een energiebedrijf of financiele instelling;
  • Ruime ervaring met Exact én met Excel;
  • Ervaring met (complexe) projectadministratie(s);
  • Leidinggevende ervaring is een pré;
  • geen 9-5 mentaliteit;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Ondernemend, pro-actief, secuur, nieuwsgierig, zelfstandig, communicatief, humor.

Aanbod

We bieden je een baan bij een snelgroeiend bedrijf dat werkt aan een betere wereld. De sfeer is goed, het team is leuk. We hebben een schitterend kantoor met een fantastisch uitzicht.

De primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, de secundaire arbeidsvoorwaarden zelfs beter dan marktconform. We willen je voor minimaal 32 uur per week maar 40 mag ook.

Bedrijfsprofiel

Greencrowd Holding is de moederorganisatie van meerdere bedrijven. De Greencrowd groep is actief op het gebied van het ontwikkelen, financieren en exploiteren van duurzame energieprojecten en hier adviseren we ook over. Wij zijn gevestigd midden in het groene hart van Nederland: Woudenberg.

De Greencrowd groep heeft meerdere entiteiten, zoals Stichting Greencrowd voor het crowdfunden van duurzame-energie-projecten en Greencrowd Energy voor advisering over ontwikkeling en financiering van duurzame-energie-projecten. We hebben echter ook Greenspread dat zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van zonne-energie-projecten, Evensnelladen dat zich richt op de exploitatie van slimme, snelle laadpalen en Onze Clubkracht dat zich richt op de verduurzaming van sportaccommodaties.

De verschillende labels versterken elkaar en als groep geven we invulling aan onze strategie om lokale duurzame-energie-productie te koppelen aan lokale afname en te financieren met lokaal geld.

We werken veel voor gemeenten, zorginstellingen, scholen en sportverenigingen. De laatste jaren werken we ook steeds vaker voor grote commerciele bedrijven. 

We lopen voorop in de markt; spelen snel in op veranderingen. Naast kwaliteit en betrouwbaarheid onderscheiden we ons met onze korte time-to-market. Dit is ook een van de redenen waarom we met meerdere duurzame energiebedrijven samenwerkingsverbanden hebben.

Plezier in het werk is bij ons een belangrijk goed. Je krijgt ruimte jezelf te ontwikkelen en om werk en privé goed in balans te houden. Gevoel voor humor hebben en zelfkritisch zijn kunnen eraan bijdragen jezelf goed staande te houden binnen ons team.

Interesse

Interesse in deze functie? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail met motivatie en CV naar [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.Terug naar overzicht