• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Gezocht: Exploitatiemanager duurzame-energie-systemen

08 okt 2017

De Greencrowd groep groeit hard, zeker nu we recent de zonactiviteiten van Greenspread hebben overgenomen. Daarom zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team. Wij zijn op zoek naar een Exploitatiemanager.

Exploitatiemanager

Ben jij technisch sterk onderlegd in alle principes van energiesystemen en heb je ruime ervaring opgebouwd met het monitoren, onderhouden en exploiteren ervan?

Kan je zelfstandig werken en je mannetje staan richting opdrachtgevers, onderhoudspartijen en lokale stakeholders en de regie nemen over het dagelijks beheer van een systeem en alle beheer- en onderhoudswerkzaamheden die moeten worden uitgevoerd? Heb je bovendien verstand van en affiniteit met monitoring, datacollectie en bemetering van de systemen? Dan ben je voor ons interessant en nodigen we je graag uit voor een gesprek.

Als exploitatiemanager word je verantwoordelijk voor de monitoring en het beheer van dakgebonden en grondgebonden zonne-energiesystemen en onze laadpalen. Dat kunnen systemen van Greenspread en Evensnelladen zelf zijn, maar ook systemen van opdrachtgevers. In dat laatste geval ondersteun je de opdrachtgever bij de exploitatie van zijn systeem.

Je zorgt ervoor dat je de bedrijfsvoering van de systemen volledig onder controle hebt en maakt gebruik van de aanwezige monitoring- en bewakingssystemen om snel storingen en uitval te achterhalen of verbetervoorstellen te doen. Tref je afwijkingen aan of uitval, dan pak je dit proactief op. Je stuurt indien nodig een installateur op pad of gaat er zelf heen om het probleem op te lossen. Je rapporteert regelmatig aan het management over de projecten, waarin je aandacht geeft aan verschillende KPI’s, zoals de energetische en financiële prestaties en je verwachtingen toelicht in termen van onderhoudskosten en (her)investeringen voor verbetering van de systemen.

Je bent daarbij voldoende technisch onderlegd om de werkzaamheden van monteurs op locatie te controleren. Tref je misstanden of verbeterpunten aan, dan spreek je daar de leveranciers/installateurs op aan en zoek je samen naar een passende oplossing.

Je hebt daarnaast kennis van de bestaande contracten en bent in staat daarover technisch-commercieel overleg te voeren. Tijdens de exploitatiefase houd je contact met de gebouw- en grondeigenaren om zeker te stellen dat alles goed verloopt, dat eventuele problemen snel worden opgelost en de gebouw- of grondeigenaar van alle relevante informatie wordt voorzien. Zodoende ben je hét gezicht en aanspreekpunt vanonze organisatie in de exploitatiefase. Wij vinden dat een heel belangrijke taak, vooral omdat we zeer gesteld zijn op een duurzame relatie met onze opdrachtgevers.

Functiewensen

De exploitatiemanager die wij zoeken, voldoet bij voorkeur aan de volgende eigenschappen:

 • Minimaal een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur elektrotechniek of werktuigbouwkunde;
 • Relevante werkervaring op het gebied van het onderhouden/beheren/exploiteren van zon-PV-systemen;
 • Affiniteit met ICT is een pre;
 • Ervaring in de energiesector, met name op het gebied van duurzame energie, is een voordeel;
 • Kennis van en ervaring met projectmanagement en financiële modellen;
 • Je bent een ervaren, helder communicerende, kundige gesprekspartner voor alle niveaus;
 • Je handelt proactief, bent van nature positief ingesteld en flexibel;
 • Je bent accuraat, stressbestendig en diplomatiek;
 • Je hebt geen 9-5 mentaliteit;
 • Je bent in staat bondige en complete rapportages te produceren;
 • Je bent goed op de hoogte van de energiemarkt en ontwikkelingen hierin;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Aanbod

We bieden je een baan bij een snelgroeiend bedrijf dat werkt aan een betere wereld. De sfeer is goed, het team is leuk. We hebben een schitterend kantoor met een fantastisch uitzicht.

De primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, de secundaire arbeidsvoorwaarden zelfs beter dan marktconform. Het betreft een fulltime-functie.

Bedrijfsprofiel

Greencrowd Holding is de moederorganisatie van meerdere bedrijven. De Greencrowd groep is actief op het gebied van het ontwikkelen, financieren en exploiteren van duurzame energieprojecten en hier adviseren we ook over. Wij zijn gevestigd midden in het groene hart van Nederland: Woudenberg.

De Greencrowd groep heeft meerdere entiteiten, zoals Stichting Greencrowd voor het crowdfunden van duurzame-energie-projecten en Greencrowd Energy voor advisering over ontwikkeling en financiering van duurzame-energie-projecten. We hebben echter ook Greenspread dat zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van zonne-energie-projecten, Evensnelladen dat zich richt op de exploitatie van slimme, snelle laadpalen en Onze Clubkracht dat zich richt op de verduurzaming van sportaccommodaties.

De verschillende labels versterken elkaar en als groep geven we invulling aan onze strategie om lokale duurzame-energie-productie te koppelen aan lokale afname en te financieren met lokaal geld.

We werken veel voor gemeenten, zorginstellingen, scholen en sportverenigingen. De laatste jaren werken we ook steeds vaker voor grote commerciele bedrijven. 

We lopen voorop in de markt; spelen snel in op veranderingen. Naast kwaliteit en betrouwbaarheid onderscheiden we ons met onze korte time-to-market. Dit is ook een van de redenen waarom we met meerdere duurzame energiebedrijven samenwerkingsverbanden hebben.

Plezier in het werk is bij ons een belangrijk goed. Je krijgt ruimte jezelf te ontwikkelen en om werk en privé goed in balans te houden. Gevoel voor humor hebben en zelfkritisch zijn kunnen eraan bijdragen jezelf goed staande te houden binnen ons team.

Interesse

Interesse in deze functie? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail met motivatie en CV naar [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.Terug naar overzicht