• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Zonnepanelen op NDSM Scheepsbouwloods

16-03-2018

GREENSPREAD INVESTEERT IN 1.377 ZONNEPANELEN OP DE NDSM SCHEEPSBOUWLOODS IN AMSTERDAM

111 crowdfunders leggen binnen 24 uur samen € 225.000,- in via crowdfundingplatform Greencrowd

Op de NDSM Scheepsbouwloods in Amsterdam worden op dit moment 1.377 Q CELLS-300-Wattpiek-zonnepanelen geplaatst met SolarEdge-omvormers door Tenten Solar. Opdrachtgever en investeerder is Greenspread.

Greenspread levert de opgewekte zonne-energie minimaal 15 jaar aan Stichting Kinetisch Noord, de beheerder van de scheepsbouwloods. Omdat de scheepsbouwloods een monumentaal pand is, heeft Greenspread voor het project een vergunning aangevraagd en ontvangen.

Een deel van de investering is gecrowdfund via het crowdfundingplatform van Stichting Greencrowd. De benodigde € 225.000,- is binnen 24 uur bijeengebracht door 111 deelnemers. Een ander deel van de investering wordt gefinancierd door het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam.

Van de crowdfunders woont 20% in de nabije omgeving van het duurzame energieproject en in totaal wordt, mede dankzij de financiering van het Duurzaamheidsfonds, 60% van de gehele investering gefund met lokaal geld.

Greenspread geeft met dit icoonproject invulling aan haar ambitie om lokale duurzame-energieproductie te koppelen aan lokale afname en lokale financiering. Het systeem wordt naar verwachting op 23 maart in bedrijf gesteld.« Vorig nieuwsbericht Terug naar overzicht Volgend nieuwsbericht »