• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

Greenspread zoekt een projectmanager

04-06-2018

Woudenberg, 04 juni 2018

Vacature Projectmanager

 

 

Over Greenspread

Greenspread ontwikkelt, financiert en exploiteert duurzame-energie-systemen. Dit gaat hoofdzakelijk om zon-PV-installaties en opslagsystemen, zoals laadpalen. Via ons crowdfundingplatform Greencrowd maken we (lokale) participatie mogelijk. Bij Greenspread zijn we ervan overtuigd dat we op een schonere en goedkopere manier in onze energiebehoefte kunnen voorzien. Dat is niet alleen beter voor nu, maar vooral ook voor onze volgende generaties, zodat zij in de toekomst ook kunnen beschikken over een efficiënte en robuuste energievoorziening. Dat is waar Greenspread voor staat en waar we ons elke dag weer volledig voor inzetten.

 

 

Voor ons is het volstrekt logisch dat we daarbij zoveel als mogelijk gebruikmaken van de grootste energiebron die we kennen: de zon. We besteden dan ook veel aandacht en zorg aan het realiseren en beheren van zoveel mogelijk zonne-energiesystemen, waarbij we de combinatie zoeken met slimme opslag- en laadinfrastructuur. In het ontwikkeltraject van zon-PV-systemen, laadpalen en opslagsystemen staat kwaliteit centraal. Het is een absolute vereiste dat de systemen van optimale kwaliteit zijn, zowel qua materialen als qua aanleg, en dat ze gedurende hun levensduur professioneel beheerd worden. Om deze eis kracht bij te zetten, willen we ons team uitbreiden en zoeken we iemand die in staat is zon-PV-systemen, laadpalen en opslagsystemen op deskundige stap voor stap richting oplevering te brengen.

 

 

Functie

 

Ben je technisch en financieel goed onderlegd, kan je de kwaliteit van duurzame-energie-systemen goed bepalen en sta je je mannetje richting installateurs?
Weet je alles van zon-PV, laadpalen en/of opslagsystemen en kan je samen met het team en de gebouweigenaar ontwikkeltrajecten tot een goed einde brengen? Dan willen we je graag snel in ons team hebben.

 

Functieomschrijving

 

Als projectmanager word je verantwoordelijk voor de projectontwikkeling van zonne-energiesystemen, al dan niet in combinatie met laad- en opslagfaciliteiten. Dat kunnen systemen van Greenspread zelf zijn, maar ook systemen van opdrachtgevers.

 

In dat laatste geval ondersteun je de opdrachtgever bij de aanleg en exploitatie van zijn systemen. In beide gevallen ga je nauwkeurig te werk en zorg je ervoor dat de materiaal- en installateurkeuze die je samen met collega’s maakt de beste oplossing is voor de betreffende situatie. Je hebt kennis van kwaliteits- en certificeringsmethodieken (NEN, VCA, IEC, ISO) en kan die kennis ook toepassen bij de beoordeling van installateurs. Zodra je het optimale ontwerp hebt vastgesteld, ga je opdracht verstrekken aan toeleveranciers en installateurs, plan je de uitvoeringswerkzaamheden in samenspraak met de opdrachtgever in en begeleid je de hele bouwfase tot en met oplevering.

 

Je bezoekt regelmatig de bouwlocatie en controleert daarbij of er naar behoren gewerkt wordt en of de aanleg van de systemen aan de kwaliteitseisen van Greenspread voldoet. Tref je misstanden of verbeterpunten aan, dan spreek je daar de leveranciers/installateurs op een assertieve en constructieve manier op aan en zoek je samen naar de gepaste oplossing.

 

Hoofdtaken

·      Opstellen van haalbaarheidsstudies voor de beoordeling van de inpassingsmogelijkheden van zon-PV-installaties, laadpalen en opslagsystemen bij opdrachtgevers.

·      Opstellen van business cases voor het realiseren van dergelijke installaties.

·      Organiseren en begeleiden van inkooptrajecten voor deze projecten.

·      Coördinatie tussen installateur, opdrachtgever, netbeheerder, meetbedrijf e.d. tijdens de realisatiefase, tot en met de oplevering.

·      Aansturen van toeleveranciers en ingehuurde partijen (waaronder installateurs) bij de nieuwbouw.

·      Het in samenwerking met het Greenspread-team doorontwikkelen en verbeteren van de propositie en werkwijze van het realiseren van installaties.

 

Functie-eisen

·      Minimaal een afgeronde relevante HBO-opleiding.

·      Ervaring in de energiesector, met name op het gebied van duurzame energie, is een voordeel.

·      Kennis van en ervaring in de zon-PV-sector, al dan niet in combinatie met laad- en opslaginfrastructuur.

·      Je bent een ervaren, helder communicerende, kundige gesprekspartner voor alle niveaus.

·      Je handelt proactief, bent van nature positief ingesteld en flexibel.

·      Je bent accuraat, stressbestendig en diplomatiek.

·      Kennis van kwaliteitsnormen en certificeringsmethodieken (NEN, VCA, … ), valbeveiliging en bliksemafleiding is een pré.

·      Je bent in het bezit van rijbewijs B.

 

Als projectmanager ga je onderdeel uitmaken van een klein team van professionals dat zich dagelijks tot het uiterste inzet om onze doelstellingen in de energiewereld te overtreffen. De sfeer is zeer collegiaal, ondernemend en vooral plezierig. Er is een hoge mate van ervaring en deskundigheid aanwezig. Het team wordt geleid door de operationeel manager, met wie je dan ook intensief zal samenwerken en aan wie je zal rapporteren.

 

Wat we je bieden

 

·      Bij aanvang een jaarcontract, wat bij goed functioneren zal worden omgezet in een vast contract.

·      Een fair en aantrekkelijk salaris, met de mogelijkheid tot het ontvangen van een bonus als doelstellingen gehaald worden.

·      30 vakantiedagen per kalenderjaar.

·      Een inspirerende, motiverende en collegiale werkomgeving waarin je alle ruimte krijgt om mee te denken over de ontwikkeling van het bedrijf, je mening te delen met je collega’s en jezelf verder te ontwikkelen.

·      De kans om samen met ons te werken aan een schonere en goedkopere energievoorziening voor de gebouwde omgeving.

 

Interesse?

 

Mail je sollicitatiebrief en CV voor 1 juli naar [email protected], met “Sollicitatie Projectmanager” als onderwerp.Terug naar overzicht