• Stichting Greencrowd adviseert crowdfunders een verantwoord deel van het vermogen in te leggen. Ook raden wij aan uw vermogen over verschillende leningen te spreiden.

116 zonnepanelen op greenkeepersverblijf Noordwijkse Golfclub

27-10-2017

Persbericht: 116 zonnepanelen op greenkeepersverblijf Noordwijkse Golfclub

Noordwijk, 29 september 2017

In september zijn er 116 zonnepanelen geïnstalleerd op het greenkeepersverblijf van de Noordwijkse Golfclub. De golfclub geeft hiermee invulling aan haar ambities om haar bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk vorm te geven.

De zonnepanelen gaan op jaarbasis naar verwachting ongeveer 33.000 kilowattuur produceren. Dit komt overeen met het gemiddelde jaarverbruik van 10 huishoudens. Dankzij de zonnepanelen gaat de Noordwijkse Golfclub bijna 20% van haar elektriciteitsverbruik zelf duurzaam opwekken.

De zonnepanelen zijn allen uitgerust met Solar Edge in verband met mogelijke beschaduwing van de bomen rondom het greenkeepersverblijf. Het systeem is tevens uitgerust met dynamische regeling om te voorkomen dat op hele zonnige dagen de kabel tussen het greenkeepersverblijf en het clubhuis, waar de hoofdaansluiting zit, overbelast wordt. Hiermee is het systeem van de Noordwijkse Golfclub een unicum in de Nederlandse golfwereld.

Het zonne-energie-systeem is, inclusief de SDE+-aanvraag, volledig ontwikkeld door Greencrowd, de realisatie is verzorgd door Tenten Solar.

Doede Vierstra, vice-voorzitter Noordwijkse Golfclub, en Jan Willem Zwang, directeur Greencrowd, feliciteren elkaar met het mooie resultaat.

De 116 zonnepanelen op het greenkeepersverblijf liggen er schitterend bij.

Noot voor de redactie

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Doede Vierstra 0252-373761 /
[email protected] of met Jan Willem Zwang 085 040 25 85 / [email protected]Terug naar overzicht